Start bouw van het nieuwe Hugo-Oord in Heerhugowaard

Wonen

Zorg

Heerhugowaard

16:39

12-06-2023

De bouw van 44 zorgstudio’s voor senioren aan het Rembrandt Erf is officieel van start gegaan.

Samen met omwonenden, leerlingen van de Pater Jan Smitschool en de senioren hebben De Pieter Raat Stichting, Van Wijnen en AIG Care & Living op donderdagochtend 8 juni op feestelijke wijze de start bouw van het nieuwe Hugo-Oord gevierd. Deze toekomstige woon-zorglocatie biedt straks in 2 zorgvilla’s plaats aan 44 senioren met dementie.  

Wethouder John Does van de gemeente Dijk en Waard en mevrouw Schouten, voorzitter van de cliëntenraad van Pieter Raat, gaven het officiële startsein van de bouw. Dit deden ze samen met een aantal leerlingen. 

Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisschool, die tegenover de bouwlocatie ligt, dachten mee over gelukkig ouder worden. Hun wensen, gedichten en tekeningen voor de nieuwe overburen zitten in een tijdcapsule. De capsule is begraven op de plek waar de fundering komt.  

Sociale cohesie

Het nieuwe Hugo-Oord krijgt een centrale plek in de wijk en er is goed nagedacht over sociale inclusie. De villa’s krijgen een huiselijke sfeer waarin beneden wordt gewoond en boven wordt geslapen. Contact met de buurt wordt gestimuleerd, zodat de senioren blijven deelnemen aan de maatschappij. Ook komt er een groene binnentuin om te wandelen en te verblijven.    

Paul Jeroen Verkade, zorgmanager bij Pieter Raat en kwartiermaker van Hugo-Oord licht toe. “Sociale inclusie en gelukkig ouder worden voorop staan en onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Blijven meedoen, erbij horen, gezien en gehoord worden. Dat is ook wat mensen met dementie willen.”  

Langdurige samenwerking

Wesly Verhaert, directeur Van Wijnen Heerhugowaard: ‘‘We kijken er naar uit om dit mooie project te realiseren, op een terrein waar we al jaren actief zijn voor Pieter Raat. Het is fijn samenwerken met een vaste partner die net zoals wij leefbare buurten en wijken hoog in het vaandel heeft staan.” 

Het nieuwe Hugo-Oord wordt naar verwachting na de bouwvak van 2024 opgeleverd.