Transformatie voormalig UWV kantoor Hengelo op koers

Wonen

Eibergen

Hengelo

12:42

27-10-2023

Onder de noemer Het Veem transformeert Van Wijnen, vestiging Eibergen, het voormalig UWV kantoor in Hengelo naar 93 duurzame tweekamerappartementen en circa 600 m2 commerciële ruimte. Voor de zomer werd er gestart met de herstelwerkzaamheden van het gestripte [beton]casco. Inmiddels staan de steigers en zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Een feestelijk moment dat met alle betrokkenen werd gevierd op 26 oktober.  

Met de realisatie van o.a. deze betaalbare appartementen en de ontwikkeling en bouw van het nieuwe bruisende stadsdeel Hart van Zuid wordt voorzien in de grote vraag naar woonruimte in de stad Hengelo en regio Twente. Marleen Mokkink, directeur vestiging Eibergen: “Fijn dat we vandaag samen met onze opdrachtgever, betrokken partners en ons enthousiaste bouwteam stil kunnen staan bij dit mooie moment en een rondje kunnen maken over de bouwplaats, wetende dat hier over een tijdje de nieuwe bewoners een fijn en toekomstbestendig thuis zullen hebben”.   

Richard Beentjes, directeur Hinke Fongers: ‘’Heel wat te vieren vandaag, want start bouw en hoogste punt vallen samen bij deze transformatie van een kantoorgebouw naar woningen. Dit is al de tweede transformatie, want het oudste deel is ooit gebouwd als een veem. Wij zijn blij hier straks een kleine honderd betaalbare huurwoningen aan onze portefeuille te kunnen toevoegen. FiMek en Bloot architecten zijn erin geslaagd onze ambitie waar te maken. Het wordt een gebouw dat geen enkele herinnering meer oproept van de vorige functie, een ware transformatie dus.

Meer weten over onze transformatieaanpak?