Hart van Zuid in Hengelo

Werken

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Transformeren

Eibergen

Hengelo

Aantal woningen
700
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling

Een nieuw bruisend stadsdeel

Vroeger was Hart van Zuid het hart van de industrie in Hengelo. De grote fabrieken van onder andere Stork en Dikkers bepaalden hier niet alleen het straatbeeld, maar zorgden er ook voor dat Hengelo van een dorp groeide naar een grote industriestad. En daar zijn de Hengeloërs ontzettend trots op. Daarom zijn we de uitdaging aangegaan om de verouderde fabrieken en terreinen nieuw leven in te blazen. In totaal ontwikkelen, transformeren en bouwen we ongeveer 700 woningen, waarvan we 100 woningen en een winkelcentrum enkele jaren geleden al hebben gerealiseerd. Hiermee leveren we een grote bijdrage aan de woonvisie van gemeente Hengelo én herontwikkeling van industrieel erfgoed naar een bruisende plek waar wonen, werken en ontmoeten samenkomen.   

Oog voor industrieel erfgoed

De herontwikkeling van Hart van Zuid wordt ook wel gezien als een van de grootste binnenstedelijke transformaties van Nederland. De eerste stappen zijn gezet en de eerste vruchten worden geplukt van de herontwikkeling. In de eerste fase heeft Van Wijnen ongeveer 100 woningen en een winkelcentrum gerealiseerd. Beide gelegen op een plek met een rijke, industriële historie. Van nieuwbouw tot transformatie en renovatie – of zelfs een combinatie hiervan – dat zie je allemaal terug binnen Hart van Zuid. De Smelterij is het startpunt van de verdere ontwikkeling van de deelgebieden in het nieuwe bruisende stadsdeel in Hengelo. 

Marten ter Haar

Ontwikkelingsmanager Van Wijnen Eibergen

Elke dag werk ik aan de mooiste vastgoedvraagstukken in de Achterhoek en Twente. Stuk voor stuk mooie en relevante ontwikkelopgaven waarin biodiversiteit, natuurinclusiviteit, circulariteit en leefbaarheid belangrijke thema’s zijn. Hart van Zuid is zo’n prachtige plek vol dynamiek waar nu al mooie verbindingen en samenwerkingen ontstaan in de buurt.

Meer weten over Hart van Zuid?

Nieuwsgierig naar onze ontwikkelingen?

Meer nieuws over Hart van Zuid

Dag van de Bouw: De Smelterij in Hengelo

Bouwplaats De Smelterij open tijdens Dag van de Bouw Op zaterdag 17 juni organiseert Bouwend Nederland de 16e editie van…

Lees verder

De Smelterij Hengelo

Een samensmelting van woningtypes voor jong en oud Op de plek waar vroeger de smelterij van Dikkers stond, verrijst nu…

Lees verder

Samenwerkingsovereenkomst Spoorzone Hengelo, Hart van Zuid, getekend op Provada

Dinsdag 14 juni tekenden Gosse Dousma, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen en Joost Mulder, regiodirecteurBPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst voor…

Lees verder