Ontwikkeling en bouw woningen De Smelterij Hengelo

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Hengelo

Aantal appartementen
24
Aantal grondgebonden woningen
36
Ontwikkelaar
Van Wijnen
Bouw
Van Wijnen

Op de plek waar vroeger de smelterij van Dikkers stond, verrijst nu een eigentijdse wijk met een knipoog naar de rijke historie. Aan de Laan Hart van Zuid in Hengelo smelt alles samen. Onder de toepasselijke naam De Smelterij ontwikkelde en bouwde Van Wijnen, vestiging Eibergen, op deze plek 24 appartementen en 36 grondgebonden woningen.  

Een samensmelting van woningtypes voor jong en oud

Starters op de woningmarkt, gezinnen en 50-plussers vinden in De Smelterij Hengelo hun nieuwe thuis in een comfortabel, gelijkvloers appartement, een eengezinswoning met traditionele woonindeling en tuin of ruimte om wonen te combineren met [thuis]werken, bedrijf aan huis of een hobby. En met de statige en robuuste uitstraling die past bij het verleden, de ligging vlakbij het centrum en de goede infrastructuur is het een fantastische plek om te wonen, werken en recreëren voor jong en oud.  

De Smelterij: onderdeel van nieuw stadsdeel Hart van Zuid

Op de sporen van een rijk industrieel verleden verrijst het nieuwe stadsdeel Hart van Zuid. Door de jaren heen is er al veel moois ontstaan op deze plek, zoals de nieuwe locatie voor Poppodium Metropool en ROC Twente in de oude ijzergieterij van Stork. De komende jaren komen op deze plek zo’n 1.000 woningen in verschillende deelgebieden. De Smelterij is één van de nieuwe stadsdelen.  

Nieuwsgierig aan welke opgaves we – naast de Smelterij in Hengelo – in de Achterhoek en Twente werken? 

Nieuws over De Smelterij Hengelo

Oplevering woningen en appartementen de Smelterij

Een belangrijke mijlpaal in de voortgang rondom de ontwikkeling en bouw van het nieuwe stadsdeel Hart van Zuid in Hengelo….

Lees verder

Verkoop van De Smelterij is gestart

De verkoop van De Smelterij in Hengelo is gestart. In dit nieuwbouwproject ontwikkelt en bouwt Van Wijnen duurzame koop- en…

Lees verder

Start ontwikkeling De Smelterij – Eerste impressies beschikbaar!

Op maandag 15 november 2021 is er – met het onthullen van het bouwbord door Mariska ten Heuw, wethouder gemeente…

Lees verder

Meer weten over onze aanpak?

Neem contact op met Marten ter Haar