Van start met groot onderhoud aan Duivenwal l en ll in Veenendaal

Wonen

Eibergen

Veenendaal

14:50

20-09-2021

In Veenendaal gaan we samen met Trebbe van start met het grootonderhoud aan 267 appartementen van de flats Duivenwal l en ll in opdracht van Patrimonium Woonservice. De flats zijn toe aan onderhoud en verbetering. Daarom gaan we de flats opknappen, renoveren en verduurzamen. Samen naar een huis waar de bewoners prettig en comfortabel wonen, met energielasten die omlaag kunnen. Woensdag 15 september zijn we begonnen met de renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden in de eerste woning.

Het doel van de renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden is de woningen toekomstbestendiger en comfortabeler te maken. In de huidige staat hebben bewoners last van vocht, schimmel en tocht in hun woning. Daar gaan we wat aan doen, zodat de flats aan de Duivenwal weer minimaal 40 jaar kunnen verhuurd kunnen worden. En bewoners er in die tijd prettig kunnen wonen, met lagere energielasten.

Woonplezier

Bij het officiële startmoment benadrukte projectleider Jack Groen van Patrimonium het belang van samenwerking bij deze renovatie: “Niet alleen tussen de woningcorporatie en de aannemers, maar ook de samenwerking met de bewoners is belangrijk om van dit project een succes te maken.” Marleen Mokkink, directeur bij Van Wijnen, onderstreepte dat nog eens: “Wij begrijpen heel goed hoe ingrijpend dit voor de bewoners is. Ik hoop dan ook dat zij straks volop kunnen genieten van het woonplezier dat de renovatie hen heeft opgeleverd.”

Bewonersbegeleiders

Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Patrimonium, legde de link met het motto van Patrimonium: Mensen Wonen Samen: “Wonen staat voor wat we doen, mensen voor wie we het doen en samen voor hoe we het doen. Ik ben dan ook blij dat Van Wijnen Trebbe bij deze renovatie twee heel goede bewonersbegeleiders inzet om onze bewoners hier — gemiddeld ouder dan 80 jaar — heel goed en zorgvuldig te begeleiden.”

De werkzaamheden

De flats worden goed geïsoleerd en tochtvrij gemaakt. Verder maken we de badkamer groter. De wand aan de slaapkamerzijde wordt 25 tot 30 centimeter verplaatst. Daardoor ontstaat meer ruimte in de douche. Bewoners die een keuken hebben die ouder dan 10 jaar is, krijgen ook een nieuwe keuken.

Patrimonium stelt vier modelwoningen beschikbaar waar bewoners alvast een kijkje kunnen nemen hoe hun woning er uit komt te zien. Tijdens de werkzaamheden verblijven de bewoners in een logeerwoning of krijgen zij een dagvergoeding. Per woning hebben we maximaal 15 werkdagen nodig om de maatregelen uit te voeren.

De belangrijkste werkzaamheden op een rijtje:

Lees hier het complete persbericht op de website van Patrimonium.