Van Wijnen en Warm Thuis helpen Zwollenaren aan energiezuiniger huis

Wonen

Zwolle

09:27

24-04-2023

Warm Thuis is een organisatie dat inwoners van Zwolle helpt met het energiezuinig maken van hun huis. Zwollenaren kunnen een aanvraag doen via Warm Thuis Zwolle. Als zij op basis van hun inkomen en woonsituatie in aanmerking komen, komt er een aannemer van Van Wijnen de woning aanpakken.

De heer Marsman kreeg gratis isolatiemaatregelen: ‘Ik kon niet geloven dat ik als woningeigenaar gratis isolatiemaatregelen van Warm Thuis Zwolle kreeg’. Hij woont in Zwolle Zuid in een koopwoning uit 1989 en heeft een minimuminkomen. De heer Marsman vulde zijn gegevens in en daarna kwam de bouwkundig medewerker van de gemeente samen met de aannemer Van Wijnen op bezoek. Na rondgang door zijn huis vertelden zij hem dat Warm Thuis op de bovenverdieping het enkele glas kon vervangen voor nieuw dubbel glas (HR++). Helemaal gratis, het glas én het plaatsen daarvan.

De nieuwe ruiten zitten er inmiddels in. Alles is gekit en de latten rondom het glas zijn geschilderd. Meneer Marsman blikt terug: “Ik ben er heel blij mee. Ben benieuwd wat het me aan besparing gaat opleveren. Ik ben heel tevreden over hoe alles is gegaan. Warm Thuis heeft me goed meegenomen in het proces en duidelijke afspraken gemaakt. Je hebt wel op de 1e dag van de werkzaamheden veel mensen over de vloer. Daar moet je wel rekening mee houden.”

Meneer Marsman wil andere woningeigenaren met een laag inkomen iets meegeven: “Neem contact op met Warm Thuis Zwolle. Je krijgt snel duidelijk of je in aanmerking komt. En ze adviseren over maatregelen waar je echt iets aan hebt. Dat gaat echt schelen in de energiekosten. Dus ik zeg doen!”

Inwoners van Zwolle kunnen zich aanmelden op www.warmthuiszwolle.nl. Er wordt dan contact opgenomen.

Meer lezen over onze vestiging in Zwolle?