VNO-NCW Midden op bezoek bij Van Wijnen Eibergen

Algemeen

Eibergen

16:45

11-05-2023

Leden van VNO-NCW ontmoeten elkaar maandelijks tijdens inspirerende bedrijfsbezoeken of themabijeenkomsten. Woensdag 10 mei nam Van Wijnen Eibergen het gastheerschap voor haar rekening en mocht rond de 50 leden ontvangen voor een avondvullend programma. Op de agenda: Wonen in de Achterhoek en Twente, de innovatieve ontwikkelingen binnen Van Wijnen, van Dromen naar Doen én Werkgeluk.

Woningbouwopgave Achterhoek en Twente

Er is veel te doen rondom de woningbouwopgave in onze regio. Marleen Mokkink, directeur Van Wijnen vestiging Eibergen, ziet volop kansen en uitdagingen. ‘Daarom wilden we met het Eibergse team de leden graag meenemen voor een kijkje achter de schermen’, vertelt Marleen. ‘Ik vind het belangrijk dat we nadenken over de toekomst van onze regio. Dat we blijven zorgen voor leefbare en betaalbare wijken met een divers woningaanbod, waar straks onze kinderen ook een fijn thuis hebben. Dan is het heel fijn dat Rabobank directeur Hans van de Guchte en ik elkaar kunnen versterken op dit thema. Maar ook dat ik samen met onze ontwikkelingsmanager Marten ter Haar kan laten zien dat er binnen Van Wijnen veel mooie projecten en innovatieve ontwikkelingen zijn’.

Geïndustrialiseerd bouwen, een andere manier van bouwen waar het accent op digitalisering en industrialisatie ligt, is hier een mooi voorbeeld van. In de woningfabriek in Heerenveen komt deze techniek samen. De leden kregen een doorkijk in deze nieuwe manier van circulair bouwen. ‘Dat maakte indruk’, vertelt Marleen. ‘Ook vertelden Eibergse collega’s over de projecten waar zij aan werken, want we doen meer dan alleen bouwen. We renoveren, transformeren, ontwikkelen en beheren ook. Dat kan ik vertellen, maar het is veel leuker om de collega’s dat zelf te laten doen’. ‘En met als afsluiting het mooie inspirerende verhaal over werkgeluk kan ik alleen maar trots zijn, dat Van Wijnen in de regio Achterhoek en Twente ook een belangrijke ontwikkel-, bouw en maatschappelijke voetprint achterlaat ’, aldus Marleen.

Meer weten over onze vestiging Eibergen?