Vrijwillig in actie tijdens NL Doet

Maatschappelijk impact

Zorg

Lelystad

10:32

11-03-2022

Op vrijdag 11 maart staken collega’s van Van Wijnen Lelystad de handen uit de mouwen voor één van de woonzorglocaties van Woonzorg Flevoland. Twaalf collega’s voerden diverse klussen uit op het terrein van woonzorglocatie ’t Landleven in Lelystad. Een aanbod richting de zorgorganisatie in het kader van NL doet, de grootste vrijwilligersactie van ons land.

’t Landleven in Lelystad is een unieke woonzorglocatie op de Groene Velden in Lelystad. In de landelijke omgeving wonen mensen met dementie. In opdracht van Woonzorg Flevoland breidde Van Wijnen afgelopen jaar de locatie uit met veertien plekken tot dertig zorgappartementen. Die zijn hard nodig, want de polder vergrijst en verwacht wordt dat de vraag naar plekken in verpleeghuislocaties in de provincie het komende decennium fors toeneemt.

Kluswensenlijst woonzorglocatie

Van Wijnen en Woonzorg Flevoland hebben al meerdere positieve samenwerkingen achter de rug. De kluswensenlijst van ‘t Landleven viel daarom in goede handen. De woonzorglocatie werd geholpen met onderhoud aan de belevingsgerichte tuin, een nieuwe verflaag op de paardenstal, gevelreiniging en een door Van Wijnen nieuw gemaakte containeropslag.

Bram Bergsma, facilitair manager bij Woonzorg Flevoland is vanzelfsprekend blij met de hulp: “Het is fantastisch dat Van Wijnen met zoveel medewerkers meedoet aan NL Doet en zich vrijwillig inzet bij Woonzorg Flevoland. En op deze zonnige lentedag was het echt “technisch weer” om lekker buiten aan de slag te gaan.”

“Het is fantastisch dat Van Wijnen met zoveel medewerkers meedoet aan NL Doet en zich vrijwillig inzetten bij Woonzorg Flevoland”

Bram Bergsma, facilitair manager Woonzorg Flevoland


Positieve bijdrage aan de samenleving

NL Doet zet landelijk de vrijwillige inzet in de spotlights. De organisatie stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de bouwen te steken. Michiel Terpstra, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad: “Collega’s van Van Wijnen Lelystad zetten zich jaarlijks tijdens NL Doet in voor sociaal maatschappelijke organisaties zoals Woonzorg Flevoland. We vinden het belangrijk om naast onze normale activiteiten een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving in Flevoland.” Terpstra overhandigde aan Woonzorg Flevoland een pakket met zaden voor de moestuin van ’t Landleven.