Aannemingsovereenkomst Plesmanduin getekend

07:44

15-03-2021

Aannemingsovereenkomst Plesmanduin getekend

De Rotterdamse projectontwikkelaar Impact Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met van Wijnen over de realisatie voor het Rijksmonumentale gebouw het project Plesmanduin in Den Haag. De formele ondertekening, met alle partijen, vond op kantoor van Impact Vastgoed plaats.

Marco Praagman (technisch directeur bij Impact Vastgoed): “Wij zijn enorm trots dat we met de ondertekening deze aannemingsovereenkomst de start kan worden gemaakt met de restauratie van de gevel, trappenhuizen en inbouw van 152 woningen in dit historische gebouw. Wij danken Van Wijnen voor de transparante en constructieve samenwerking van de totstandkoming van de overeenkomst en kijken vol vertrouwen uit naar het eindresultaat.”

Theo Rook (Regiodirecteur Van Wijnen West): “We zijn er trots op dat we dit iconische gebouw in Den Haag een tweede leven kunnen geven. Samen met onze partners gaan we een mooi nieuw thuis voor de toekomstige bewoners maken! “

Plesmanduin

Het voormalige ministerie is een bijzonder Rijksmonument. Ten behoeve van het nieuwe Plesmanduin wordt het gerenoveerd en hoogwaardig getransformeerd tot wooncomplex, waar wij koopwoningen realiseren voor het duurdere segment. Ook komen er onder andere starterswoningen voor jonge professionals en appartementen voor expats.

De transformatie van het Monument Plesmanduin voorziet ook in nieuwbouw. De Saxofoon, het witte gebouw dat uit de jaren ’80 stamt, wordt gesloopt. Op deze plek komen 3 fraaie woongebouwen te staan. De nieuwbouw vormt zich respectvol naar de contouren van de bestaande omgeving.

Dit is exceptional living in The Hague: Plesmanduin. Historie en eigentijds wonen komen samen in een van de groenste en mooiste woonomgevingen van Den Haag. Waar actieve mensen van alle leeftijden en gezinssamenstellingen leven en genieten. Met respect voor natuur en passie voor cultuur.

De verwachting is dat er eind tweede kwartaal gestart wordt met de bouwwerkzaamheden.

www.plesmanduin.nl