Bouw MFA De Tynje kan los

09:35

07-11-2023

Nieuwbouw MFA De Tynje

Het geduld én de tomeloze inzet van vele vrijwilligers in Tijnje worden beloond: de bouw van de nieuwe MFA De Tynje gaat officieel van start op 14 november. Voordat de eerste paal daadwerkelijk de grond in kan, is op maandag 6 november de aanneemovereenkomst ondertekend door de gemeente Opsterland en Van Wijnen. Dit gebeurde in aanwezigheid van vrijwilligers van Stichting MFA De Tynje en Edwin de Weers van schoolbestuur Comprix.

Ondertekenen aanneemovereenkomst MFA De Tynje door (van links naar rechts): wethouder Van Opzeeland, Edwin de Weers (Comprix), Doede van der Veer (Stichting MFA De Tynje) en Jeroen van Balen (Van Wijnen).

Samenwerking met vrijwilligers uit het dorp

Van Wijnen uit Gorredijk kwam bij de inschrijving als beste uit de bus. Belangrijk bij de keuze voor Van Wijnen is de manier waarop tijdens het bouwproces wordt samengewerkt met vrijwilligers uit het dorp. Een groot aantal inwoners is al jaren nauw betrokken bij het project en zij kunnen in de laatste fase ook letterlijk hun steentje bijdragen aan de realisatie van de nieuwe accommodatie.

Jeroen van Balen, commercieel directeur Van Wijnen Gorredijk: “We zijn trots dat we samen met ITBB zijn geselecteerd voor de bouw van de nieuwe MFA in Tijnje. Samen met vrijwilligers uit het dorp gaan we een mooi gebouw realiseren waar het hele dorp met veel plezier gebruik van kan maken.”

Marcel van Opzeeland

Wethouder gemeente Opsterland

“Ik ben verheugd dat we nu snel resultaat gaan zien. De samenwerking met betrokken partijen is vanaf het begin constructief geweest.”

In het nieuwe gebouw worden basisschool De Opstekker, kinderopvang en het dorpshuis gehuisvest. Ook wordt het sportcomplex gerenoveerd.