De BunkerToren wint in “Beste gebouw van het jaar”-verkiezing

04:25

12-05-2023

De BunkerToren is tijdens de “BNA Beste Gebouw van het Jaar”-verkiezing in de prijzen gevallen! De prijs wordt uitgereikt door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, aan gebouwen ‘met de meeste meerwaarde voor mens en maatschappij’. Het ontwerp van de BunkerToren is de winnaar geworden in de categorie ‘Identiteit en Icoonwaarde’.

De jury is zeer te spreken over het unieke ontwerp: “Dit is een gebouw met een wauw-factor; de jury is onder de indruk van de trefzekere ingreep die het vervallen gebouw weer kracht heeft gegeven. Ze prijzen de moed om het niet te slopen. De jury ziet dat veel aandacht aan de afwerking van de gevel is besteed. De kracht schuilt in het behoud van het erfgoed, dat met eerbied is behandeld, en letterlijk de basis vormt voor de woontoren. Een prachtig – echt Eindhovens – icoon voor de stad en de onbetwiste winnaar in deze categorie.”

Van Wijnen Rosmalen is verantwoordelijk voor de realisatie van dit unieke icoon. Het ontwerp is afkomstig van architectenbureau Powerhouse Company en gerealiseerd in opdracht van BunkerToren B.V. (RED Company & Being).

Bunkertoren