Hoogste punt bouw Cambuurstadion

19:18

28-06-2023

Hoogste punt bereikt in bouw van het nieuwe Cambuurstadion

Het hoogste punt van de bouw van het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden is bereikt. Als symbolische handeling is een stalen ligger van de luifelconstructie geplaatst. Daarnaast zijn er tijdcapsules begraven met daarin de dromen van kinderen uit Leeuwarden en omgeving.

Op het Elfstedenpark in Leeuwarden ontwikkelt en bouwt Van Wijnen het nieuwe Cambuurstadion. Het stadion wordt een nieuwe thuisbasis voor voetbalclub SC Cambuur. Ook komt hier een extra onderwijslocatie voor Firda en biedt het Cambuurstadion commerciële ruimtes voor ondernemers.

Bouwwerkzaamheden

Op 7 juli 2022 is de eerste paal van de in totaal 1670 heipalen de grond ingeslagen. Sindsdien is er volop gebouwd aan alle zijden van het nieuwe Cambuurstadion, waarbij de grote werkzaamheden als eerste worden uitgevoerd aan de zuidzijde, het deel waar Firda komt. Voortman Steel Group is deze maand gestart met het plaatsen van het staal van de luifelconstructie. Met het monteren van de hoogste ligger in de luifelconstructie op een hoogte van 21 meter is vandaag het hoogste punt van het stadion bereikt. Van Wijnen levert het Cambuurstadion in het voorjaar 2024 op.

Begraven tijdcapsules

In de grond van de open hoek in het zuidwesten zijn tijdcapsules begraven. Tijdens de Dag van de Bouw op 17 juni hebben kinderen uit de omgeving hun toekomstdromen voor het stadion in de tijdcapsules geplaatst De meeste creatieve bijdragen zijn afkomstig van de 9-jarige Tessa Gemser, 9-jarige Seth Bouwman en 5-jarige Matthijs Bonnema. Zij ontvangen een prijs. Alle inzendingen zijn verzameld in de tijdcapsules en zijn vereeuwigd onder het Cambuurstadion.

Symbolisch moment

Vandaag is het hoogste punt moment gevierd in aanwezigheid van alle partijen die een belangrijke rol spelen bij het nieuwe Cambuurstadion waaronder Van Wijnen, de gemeente Leeuwarden, SC Cambuur, Firda en de bedrijven die meewerken aan de bouw van het stadion. Met het bereiken van het hoogste punt is er stilgestaan bij de succesvolle voortgang van de bouw. Ook werden alle mensen bedankt die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van dit moment.

Meer weten? Bekijk hieronder de video die SC Cambuur heeft gemaakt over het hoogste punt

Ben je benieuwd naar wat Van Wijnen nog meer allemaal doet voor het Cambuurstadion?

Foto’s: www.dijksmedia.nl