Looije Properties en Van Wijnen tekenen overeenkomst transformatie Prins Hendrikkade 10-18 te Rotterdam 

08:04

08-11-2021

Van Wijnen Dordrecht realiseert namens eigenaar Looije Properties nieuwe huurappartementen in een voormalig kantoorpand aan de Prins Hendrikkade 10-18 in Rotterdam. De aannemingsovereenkomst is inmiddels door de betrokken partijen getekend. Rutten Van der Weijden (architect), IMD (constructeur) en Prohuis Projectontwikkeling (bouwbegeleider) zijn namens Looije Properties betrokken bij het project. 

Transformatie op een unieke locatie 

“Wij zijn trots op deze transformatie en blij om bij te kunnen dragen aan het woningtekort in Rotterdam. En dat ook nog eens op deze unieke locatie aan De Maas”, aldus Dave Dame (woordvoerder Looije Properties). 
 
De Prins Hendrikkade ligt op het Noordereiland en is een klein stukje Rotterdam in de Nieuwe Maas, verbonden door de Willemsbrug en Koninginnebrug. Het is een historisch stukje Rotterdam. Bij de Duitse bombardementen in mei 1940 bleef het karakteristieke Noordereiland beter bewaard dan andere delen van de stad. 

Jacco Schipper (Prohuis Projectontwikkeling) benadrukt de constructieve samenwerking met de gemeente. “In het ontwikkelingstraject is er steeds op een prettige manier met elkaar meegedacht, zodat er nu woningen toegevoegd worden waar de Rotterdamse huurwoningmarkt grote behoefte aan heeft”. 

Historie blijft behouden 

Ronald Kocken (projectleider bij Van Wijnen): “Het te transformeren pand is gebouwd rond 1880. Van origine diende het als fabrieksgebouw en pakhuis. Het gebouw is niet als monument beschermd, maar heeft een zekere mate van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het beschermd stadsgezicht van het Noordereiland. We zorgen dat de historische kwaliteiten van het gebouw behouden blijven, maar benutten ook de kansen om het pand passend bij het nieuwe woonprogramma klaar te maken voor de toekomst.” 

Martin de Jong (vestigingsdirecteur Van Wijnen Dordrecht): “Door het voormalig kantoorpand te transformeren geven we het een tweede leven en creëren we extra woningen in deze mooie stad. Zo wordt een historisch stukje Rotterdam nog mooier!” 

De start van de bouw staat gepland voor maart 2022. De verwachtte oplevering vindt plaats rond de bouwvak van 2023.