ZeemanVastgoed ontvangt anderhalve meter sleutel van BUITENgewoon Almere

07:38

03-11-2020

De bouw van 57 koopappartementen en 16 vrije sector huurappartementen BUITENgewoon Almere is afgerond. Verdeeld over drie gebouwen telt BUITENgewoon Almere 73 startersappartementen met een binnentuin als middelpunt. Maandag 2 november overhandigde bouwbedrijf Van Wijnen Lelystad een symbolische sleutel van anderhalve meter aan ZeemanVastgoed voor de 16 huurappartementen.

Het officiële overhandigingsmoment was volledig afgestemd op de huidige coronarichtlijnen. Nina Nomden, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad, overhandigde, op gepaste afstand de symbolische sleutel van 1,5 meter lang aan Peter Langenberg (directeur ZeemanVastgoed).

Sieraad in de wijk

BUITENgewoon Almere ligt aan de noordzijde van de Evenaar, ter hoogte van de Tempo Doeloestraat in Almere-Buiten. TBE-ZA architecten & ingenieurs uit Volendam maakte een ontwerp waarbij diversiteit, kwaliteit en prijs in balans zijn en de natuur een centrale plek krijgt. Peter Langenberg, directeur ZeemanVastgoed: “BUITENgewoon is een authentiek, waar sieraad in deze wijk. Ook bij kopers en huurders was het gebouw erg in trek. Het project ging in april 2018 volledig digitaal in verkoop en de aanmeldingen stroomden binnen. Alle appartementen werden dan ook snel verkocht en verhuurd door Makelaardij Van der Linden en Semeijn Makelaars uit Almere.” De kopers van een appartement ontvangen vanaf 3 november de sleutel van hun woningen.

Woningbouwopgave

Na het faillissement van Noordersluis is de uitvoering overgenomen door Van Wijnen. Nina Nomden, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad: “De woningbouwopgave in Almere, maar ook in de rest van Nederland is enorm. BUITENgewoon kent een divers aanbod bestaande uit woningen met terras, hoge woningen met uitzicht en zowel koop als huur. Wij zijn blij dat wij door de realisatie van BUITENgewoon kunnen bijdragen aan de behoefte naar betaalbare woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens en starters op de woningmarkt in Almere.”