Nieuwbouw Duinresort Dunimar

Recreëren

Nieuwbouw

Noordwijkerhout

Opdrachtgever
Roompot
Architect
K3H Architecten
Woningen
20 villa's

Vakanties in eigen land zijn populair. Dat geldt ook voor Duinresort Dunimar in Noordwijkerhout. Het resort en de vakantiewoningen zijn zeer geliefd. Niet voor niets gaf Roompot Van Wijnen de opdracht om Dunimar uit te breiden met 20 villa’s en een centrumgebouw op de bestaande gronden.

Dichtbij zee en duinen

Duinresort Dunimar ligt middenin de bollenstreek in Zuid-Holland, op een steenworp afstand van zee en duinen. Het is een park met een bijzondere uitstraling. Gasten houden van de rustige, mediterrane sfeer. Voor de eigenaren en Roompot, reden om extra recreatiewoningen op het resort te bouwen.

Mediterrane villa’s

De villa’s in Mediterrane stijl zijn verschillend van grootte en geschikt voor 6, 8 of 12 gasten. Elke vakantiewoning heeft zonnepanelen en een warmtepomp. Ze zijn luxueus afgewerkt, comfortabel en zuinig in energieverbruik. De nieuwe villa’s voldoen uiteraard aan de huidige verwachtingen en regelgeving. Daarnaast kreeg de architect de extra uitdaging van Roompot dat de nieuwe woningen een geheel zouden vormen met de bestaande vakantiewoningen. In de zomer van 2023 zijn de nieuwe recreatiewoningen opgeleverd voor gebruik.

Nieuw receptiegebouw met horeca en minimarkt

Naast de 20 nieuwe villa’s vroeg Roompot Van Wijnen ook om een nieuw centrum gebouw neer te zetten. In het nieuwe gebouw komt een receptie, horeca, kidsclub en een minimarkt. Een mooie klus, vinden wij. En eentje met een extra uitdaging. Want hoe zorg je ervoor dat er op een vakantiepark, waar het hele jaar gasten verblijven, de rustige sfeer behouden blijft terwijl er bouwwerkzaamheden aan de gang zijn?

Verbouwen met zo min mogelijk overlast

De Van Wijnen projectleider: “Op Duinresort Dunimar staan 90 bestaande recreatiewoningen. Die vind je aan de randen van het resort. De 20 nieuwe villa’s die wij bouwen, komen in het midden van het resort. Je kunt je voorstellen dat de nieuwbouw voor gasten niet onopgemerkt blijft. En toch willen we ze zo min mogelijk overlast geven.” Uit de feedback die Roompot van gasten ontvangt, blijkt dat dit doel wordt gehaald. De gasten zijn tevreden. Voor de aanvoer van materieel is een speciale routing opgezet, er is een verkeerscirculatieplan opgesteld en de veiligheid van de parkgasten staat voorop. De bouwplaats is bijvoorbeeld volledig afgesloten.

Meedenken met de opdrachtgever

Van Wijnen is vanaf het begin bij het nieuwbouwproject betrokken. “We hebben samen met onze opdrachtgever goed kunnen nadenken over de meest optimale aanpak. We liepen mee in het bouwteam en aan de hand van het ontwerp adviseerden we over de bouwmethodiek en bouwkosten.”