Renovatie Brugmanstraat ‘s-Hertogenbosch

Wonen

Woningcorporatie

Renoveren

‘s-Hertogenbosch

Noord-Brabant

Aantal woningen
66
Opdrachtgever
Zayaz
Start bouw
September 2023
Oplevering
April 2024
Bijzonderheden
Renoveren in bewoonde staat

In opdracht van onze ketenpartner Zayaz renoveerden we 66 woningen aan de Brugmanstraat in ‘s-Hertogenbosch. 33 eensgezinswoningen, 12 seniorenwoningen en 21 boven- en onderwoningen werden energetisch verbeterd. We isoleerden de daken en saneerden meteen het asbesthoudend dakbeschot. We hebben de spouwmuren na-geïsoleerd en vervingen de kozijnen door exemplaren met HR++ glas. Ook brachten we mechanische ventilatie aan. Daar waar nodig renoveerden we badkamers, keukens en toiletruimtes. Bovendien kregen bewoners de keuze voorgelegd om zonnepanelen te laten plaatsen.

Rustwoning voor bewoners

De werkzaamheden aan de – relatief kleine – seniorenwoningen zijn dermate groot dat de bewoners tijdens de verbouwing niet in hun huis kunnen verblijven. We brengen hen tijdelijk onder in een wisselwoning. Alle andere renovatiewerkzaamheden voeren we uit in bewoonde staat. 

Uitdagend

Het renoveren van asbesthoudend dakbeschot is behoorlijk ingrijpend. Tijdens een bepaald gedeelte van de klus kijk je vanuit de zolder recht naar buiten. Ook bij het vervangen van kozijnen staat een woning tijdelijk ‘open’. Er viel tijdens de werkzaamheden (eind 2023) heel veel neerslag, wat de werkzaamheden extra uitdagend maakte.

Luisterend oor

We zijn tijdens dit project in een leegstaande eengezinswoning gevestigd en zijn dus heel zichtbaar en makkelijk benaderbaar. De deur van het tijdelijke kantoor staat altijd open. Bewoners kunnen op elk moment binnenlopen om een antwoord te krijgen op eventuele vragen of voor een lekker kopje koffie. We bieden iedereen een luisterend oor en ondernemen direct actie als dat nodig is.