Renovatie Eligant Lyceum Zutphen

Leren

Onderwijs

Renoveren

Verduurzamen

Gelderland

Zutphen

Opdrachtgever
Eligant Lyceum
Opgeleverd
Eind 2023

Frisse school voor Eligant Lyceum

Het Eligant Lyceum is een school in Zutphen voor havo en vwo. Van Wijnen heeft het schoolgebouw gerenoveerd naar een frisse schol. Zodat de leerlingen en docenten kunnen leren en werken in een gezonde en inspirerende omgeving.

Het energieverbruik verlagen en een gezonder energiemilieu creëren. Aan deze mooie uitdaging werkt Van Wijnen Deventer in opdracht van het Eligant Lyceum in Zutphen. De aanpak: een efficiëntere binnen indeling en een aanpassing op bestaande installaties, zodat het Lyceum na de aanpassingen voldoet aan Het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021. “Enkele voorbeelden hiervan zijn de lokalen, gangen, aula’s en gymzaal”, vertelt Edwin Brokelman, projectleider bij Van Wijnen Deventer. Daar waar mogelijk worden bestaande materialen hergebruikt en nieuwe duurzame materialen toegevoegd.

Duurzame renovatie en samenwerking

“In 1999 hebben we de nieuwbouw opgeleverd”, vertelt Edwin Brokelman. “Ook in de jaren erna zijn we nauw betrokken geweest bij bouwwerkzaamheden in en om het Lyceum. Een mooi gegeven dat we ook dit keer het vertrouwen hebben gekregen om de school klaar voor de toekomst te maken”.

hal-lyceum-eligant-zupthen
vakman-van-wijnen-renvovatie

Beperken overlast leerlingen en docenten

Een ingrijpende renovatie brengt altijd enige overlast met zich mee. Edwin en zijn team begrijpen dit maar al te goed: “We werken in acht verschillende fases, waardoor de overlast voor docenten en leerlingen tot het minimum wordt beperkt. Neem als voorbeeld de centraal gelegen twee aula’s. Goede communicatie over onze werkzaamheden met het Lyceum is bij alle fases van groot belang. Zo kunnen zij ook op tijd schuiven met roosters van leerlingen en docenten. En werkzaamheden die echt veel overlast met zich meebrengen plannen we in de vakantie”.

rijn-ijssel-alexanderstraat-arnhem

Meer frisse scholen

Een ander voorbeeld van een school in Gelderland die we hebben gerenoveerd naar een Frisse school is het schoolgebouw van het Rijn IJssel college in Arnhem.

Zie jij ook kansen om een school te renoveren?

Edwin vertelt je graag meer over onze aanpak. Neem vrijblijvend contact op met Edwin Brokelman, projectleider renovatie & transformatie bij Van Wijnen