Renovatie Stadsfenne Sneek

Wonen

Renoveren

Parkflat Stadsfenne is al vijftig jaar een begrip in Sneek. De flat, gebouwd in de jaren 70, bestaat momenteel uit 114 appartementen. Lange tijd was het voortbestaan van Parkflat Stadsfenne onzeker. Maar de verkoop van de flat aan Stadium Capital Partners bracht hier verandering in. Het gebouw krijgt een grondige renovatie.

Duurzame toekomst

Stadium Capital Partners, de nieuwe eigenaar van de flat, schakelde Van Wijnen in om te zorgen voor deze complete renovatie. Samen met onze partner Otte installaties zorgen we weer voor een toekomstbestendig gebouw! Hidde Weerstra van Stadium Capital Partners: “Sinds april 2021 zijn wij eigenaar van de flat. We zijn vastberaden om te bouwen aan een duurzame toekomst voor de Parkflat. Daarom laten we de flat grondig renoveren door Van Wijnen; nieuwe installaties, een nieuw dak, vervangen van ramen en puien, gevelonderhoud en het vernieuwen van de appartementen. Verder gaan we van 114 appartementen naar 104. De kleinste woningen worden samengevoegd met iets grotere appartementen. Wij willen dat Parkflat Stadsfenne nog minstens vijftig jaar blijft bestaan.”

Wooncomfort

Niet alleen op het gebied van duurzaamheid krijg de flat een complete renovatie. Ook het wooncomfort van de bewoners gaat er flink op vooruit. Willem Haaisma, vestigingsdirecteur Van Wijnen Gorredijk: “In plaats van het gebouw te slopen wordt de Parkflat gerenoveerd. Samen met Otte Installaties verbeteren we het wooncomfort van de appartementen. Door de aanpassingen kunnen de bewoners nog jaren genieten van deze plek.”

Zorg aan huis

Voorheen bestond de Parkflat uit een combinatie van koop- en huurappartementen. Na de renovatie worden alle appartementen huur. Hidde Weerstra: ‘’Zo kunnen we waarborgen dat de appartementen in goede staat én up-to-date blijven.’’ De flat is bestemd voor senioren. Zij kunnen hier zelfstandig wonen, maar krijgen zorg aan huis. Zorggroep Hof en Hiem levert deze zorg, volledig afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoner!