Transformatie UWV Kantoor

Transformeren

Deventer

Overijssel

Huurappartementen
42 eenheden.
Projectontwikkelaar
Getgripp
Huisvesting
Middenhuursegment
Architect
ArchitectenLab
Woonoplossing
Vrij Wonen

In Deventer transformeerden wij het voormalige UWV-kantoor in De Hardonk naar een hoogwaardig wooncomplex met 42 compacte huurappartementen. Daarmee voorzien we in de groeiende vraag naar passende huisvesting in het middenhuursegment. Met de transformatie werd tevens een flinke impuls gegeven aan de ontwikkeling en vitaliteit van het centrumgebied van Deventer. 

Specialistische transformatie

In de plint van het gebouw vind je commerciële ruimtes voor kleinschalige creatieve bedrijven en horeca die goed aansluiten bij de korrelgrootte van de binnenstad. Toekomstige bewoners, ondernemers en bezoekers van het pand kunnen parkeren in de door gemeente Deventer, Unifore en Van Wijnen vestiging Deventer gerenoveerde Stadspoortgarage.

De transformatie werd gerealiseerd naar een ontwerp van ArchitectenLab uit Deventer, specialist in dergelijke transformaties. Samen met projectontwikkelaar Getgripp is het gelukt het gebouw van een schitterende nieuwe gevel te voorzien in een tijd van sterk stijgende bouwprijzen. Deze gevel zorgt ervoor dat de nieuwe appartementen beschikken over veel lichtinval, hoogwaardige isolatie en prettige plattegronden met schitterend uitzicht.

Transformatie UWV Kantoor

Een circulair pand

Vanaf de start van de sloopwerkzaamheden werd nadrukkelijk gekeken naar duurzame oplossingen. Bij al het materiaal dat we weghaalden, bekeken we of het mogelijk was om het opnieuw te benutten. Zo gebruikten we bijvoorbeeld dorpels en kozijnen uit het bestaande pand. Verder maakten we bij het ontwikkelen van de appartementen heel nadrukkelijk gebruik van de bestaande structuur van de oude kantoren. Daar is het ontwerp helemaal op afgestemd.

Transformatie UWV Kantoor

Hans Koolhof

Projectleider Van Wijnen Deventer

“We maakten bij het ontwikkelen van de appartementen heel nadrukkelijk gebruik van de bestaande structuur van de oude kantoren. Daar is het ontwerp op afgestemd”

Hardonk complex

Het zogenaamde Hardonkcomplex ligt in de historische 19e eeuwse binnenstad van Deventer tegen het kernwinkelgebied en vlakbij het mooie Rijsterborgherpark. Het kantoor is lange tijd in gebruik geweest als kantoor van de gemeente. In de laatste paar jaren deed het dienst als het UWV-kantoor. Het complex heeft een rijke historie en heeft zijn naam te danken aan de Familie Hardonk, die in de jaren ’50 op deze plek Autobedrijf Hardonk runden. De familie dealde in Chevrolet, Buick en later ook in Vauxhall (Opel).

Transformatie UWV Kantoor

Dag van de bouw

Op de Dag van de Bouw op 15 juni was de bouw open voor publiek. Een bouwplaats midden in de levendige binnenstad heeft specifieke uitdagingen op het gebied van logistiek, overlast en veiligheid. Onze oplossingen laten we graag zien. Bovendien konden bezoekers genieten van een uniek uitzicht over de binnenstad van Deventer.

Transformatie UWV Kantoor

Projectleider Hans aan het woord

Eindresultaat