Verduurzaming en renovatie appartementen Helmond

Opdrachtgever
Woningcorporatie Mooiland
Omvang
106 appartementen
Type werkzaamheden
Renoveren en verduurzamen
Opgeleverd
juli 2022

In opdracht van woningcorporatie Mooiland verzorgt Van Wijnen Deventer – met betrokken partners –  de verduurzaming en het planmatig onderhoud van 106 appartementen in een niet allerdaags hoogbouwcomplex in het centrum van Helmond.

“We zijn gevraagd om in bouwteam het plan van aanpak uit te werken”, vertelt Peter Wolbrink, projectleider onderhoud en beheer bij Van Wijnen. “Met betrokken partijen maakten we een plan waarbij alle woningen – na renovatie – uitkomen op energielabel A. Om dit te realiseren plaatsen we o.a. smartboilers, zorgen we voor na-isolatie van de spouwmuren, plaatsen we pv-panelen en Hr++ beglazing. Ook keken we goed naar de renovatieduur van bijvoorbeeld de badkamer, keuken en toilet. Het heeft voor een bewoner best impact zo’n renovatie. Je wilt de overlast toch zoveel mogelijk beperken en dan is het goed om te weten waar men aan toe is. Daar namen mijn collega’s – voordat we startten – ook echt de tijd voor om dit goed uit te leggen.” 

Bewonerstevredenheid belangrijk

Mooiland monitort de ervaringen van haar bewoners tijdens de voorbereiding, uitvoering- en nazorgfase van het project. “De feedback die we ontvangen van onze huurders nemen we heel serieus en koppelen we terug aan het bouwteam. Dan is het mooi om te zien en ervaren dat ook het team de signalen serieus oppakt en er ook echt werk van maakt” vertelt Viktor Erades, projectleider bij Mooiland.  

Peter Wolbrink

Projectleider Renoveren en Transformeren Van Wijnen

“Door een goede en constructieve samenwerking met alle partners blijven we goed op planning, zodat alle bewoners in juli 2022 kunnen genieten van hun gerenoveerde woning. Een mooi staaltje teamwork”
mooiland-renovatie-verduurzaming