Bouwen van scholen in Groningen

Van Wijnen is thuis in het bouwen, renoveren en transformeren van scholen in en rondom de provincie Groningen en Drenthe. We dragen door het nieuwbouwen, verbouwen of renoveren van een school graag bij aan het belangrijkste doel: goed onderwijs. Ook kunnen we een bestaand pand transformeren in een onderwijsgebouw. In alle gevallen houden we er rekening mee dat de school aardbevingsbestendig wordt gebouwd.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw van scholen komt veel kijken. Ieder schoolgebouw is anders. Bij de uitwerking van de plannen houden we rekening met alle wensen. Denk aan het flexibel indelen van de huisvesting of een gebouw dat duurzaam te exploiteren is.

Zo bouwden we bijvoorbeeld in hartje Groningen het eerste Integraal Kindcentrum (IKC) voor de Borgmanschool. Een gebouw dat gasloos en energiezuinig is. En, niet onbelangrijk bij het bouwen van scholen in Groningen: aardbevingsbestendig.

‘We vonden het belangrijk dat we onze wensen voor het IKC volledig konden vormgeven in het nieuwe gebouw. Van Wijnen maakte dat met de nieuwbouw mogelijk’, vertelt Peter Prins, directeur van de Borgmanschool in Groningen.

Tim ten Wolde

Schoolleider Prins Johan Friso Mytylschool

‘Als je zo’n enorme verbouwing met elkaar aangaat, hoop je op zo’n fijne samenwerking. En als dat in de praktijk dan ook echt gebeurt, wordt het een groot succes.’

Renovatie

Verouderde schoolgebouwen bieden soms niet meer het comfort dat we in deze tijd gewend zijn. Of hebben een hoog energielabel en moeten energiezuiniger en milieuvriendelijker worden. Van Wijnen renoveert gedateerde schoolgebouwen en maakt ze weer toekomstbestendig. Niet alleen kunnen we het gebouw moderniseren, we luisteren naar alle wensen van de leerlingen, leraren, schoolbestuur en ouders. Samen zorgen we ervoor dat alle vierkante meters benut worden.

Tim ten Wolde, schoolleider Prins Johan Friso Mytylschool: ‘De basis is nu op orde. Onze leerlingen zijn de grote winnaar. Iedereen die daarbij heeft geholpen, heeft echt wat bijgedragen aan een inclusievere samenleving’,

Klaslokaal Van Wijnen Prins Johan Friso Mytyllschool Verduurzamen

Voorbeelden nieuwbouw of renoveren van onderwijshuisvesting

Nieuwbouw Borgmanschool Groningen

Aardbevingsbestendig en binnenstedelijk bouwen voor de Borgmanschool In hartje Groningen bouwden wij het eerste Integraal Kindcentrum (IKC) voor de Borgmanschool….

Lees verder

Renovatie basisschool het Stroomdal Zuidlaren

Alle vierkante meters van een bestaande basisschool zo goed mogelijk benutten In de wijk Westlaren in Zuidlaren stond tot vorig…

Lees verder

Renoveren Prins Johan Friso Mytylschool Haren

‘Samen hebben we het verschil gemaakt voor onze leerlingen’ De Prins Johan Friso Mytylschool in Haren kan er weer tegenaan…

Lees verder

Aardbevingsbestendig maken van schoolgebouwen

Vanwege de gaswinning is er in Groningen een risico op aardbevingen. Daarom (ver)bouwen en renoveren we schoolgebouwen zodat ze aardbevingsbestendig zijn. Zo zorgen we ervoor dat het gebouw niet alleen nu, maar ook in de toekomst een veilige plek is voor haar leerlingen. 

Voorbeelden aardbevingsbestendig bouwen van scholen

Toekomst- en aardbevingsbestendig kindcentrum bouwen in Roodeschool

In Roodeschool bouwen wij een kindcentrum, waar Samenwerkingsschool de Dobbe en kinderdagverblijf KindH een kleinschalige, veilige plek krijgen. Het kindcentrum…

Lees verder

Aardbevingsbestendig bouwen aan kindcentra in Groningen

In Noordoost Groningen werken we aan de bouw van twee scholen. In Roodeschool bouwt Van Wijnen Groningen een nieuw kindcentrum,…

Lees verder

Nieuwbouw Borgmanschool Groningen

Aardbevingsbestendig en binnenstedelijk bouwen voor de Borgmanschool In hartje Groningen bouwden wij het eerste Integraal Kindcentrum (IKC) voor de Borgmanschool….

Lees verder

De school van de toekomst: kennis delen via workshops

Wij blijven graag kennis delen over de kansen, mogelijkheden en knelpunten op het gebied van onderwijshuisvesting in Groningen en Drenthe. Zo organiseerden we een online onderwijsevenement: De school van de toekomst.

Wil je ook een schoolgebouw bouwen of renoveren?

Neem contact op met Arnoud Gils, vestigingsdirecteur Van Wijnen Groningen