Betaalbare woningen voor Steenbrugge Deventer

Wonen

Woningcorporatie

Deventer

02:59

22-01-2024

Sfeervolle nieuwbouwbuurt aan de noordkant van de stad

Steenbrugge is een sfeervolle en leefbare nieuwbouwwijk aan de rand van Deventer. In totaal komen hier zo’n twaalfhonderd woningen die buurtje voor buurtje worden ontwikkeld en gebouwd. Op dit moment telt de buurt vierhonderd woningen en dit aantal gaat in 2024 aanzienlijk toenemen met voornamelijk betaalbare nieuwbouwwoningen. We maken hier een combinatie van de woningen van Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, en maatwerkwoningen van onze bouwvestiging in Deventer.

Succesvolle start verkoop 

In 2023 zijn er in totaal 77 nieuwbouwwoningen van Steenbrugge in verschillende fasen in verkoop gebracht door Van Wijnen. Met succes! Alle woningen zijn razendsnel verkocht. Voor kopers viel er van alles te kiezen. Van diverse typen rij- en hoekwoningen met uitzicht op het groen tot een ruime twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning met een grote tuin. En van wonen aan een groene wadi tot aan een knus hofje. Zo is er voor elk wat wils.

Betaalbaar wonen 

Van Wijnen definieert woningen als betaalbaar als ze onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) vallen. Bijna 70% van de nieuwbouwwoningen van Steenbrugge die we in verkoop hebben gebracht, hebben een verkoopprijs tot €435.000,- en vallen onder de NHG-grens. Zelfs twaalf woningen zijn zogeheten sociale koopwoningen en hebben een verkoopprijs van €250.000,-. Met het grote aanbod in betaalbare woningen wordt een huis kopen toegankelijker voor individuen, stellen en gezinnen die dit vaak het hardst nodig hebben. 

impressie-nieuwbouw-wonen-in-het-hof
nieuwbouw-huurwoningen-impressie-vogelvlucht

Huurwoningen  

Naast koopwoningen bouwen we ook 204 huurwoningen. Hiervan zijn er 98 grondgebonden sociale huurwoningen en 66 huurappartementen voor Woonbedrijf Ieder1 en 40 middeldure huurwoningen voor BPD. Ook hier is een grote aandacht voor betaalbaarheid. Zo komen er maar liefst 157 sociale huurwoningen met een huurprijs tussen de €452 en €808. Ook worden er zeven vrije sector huurwoningen aangeboden voor €961.  

Bouw gaat van start 

Begin volgend jaar start de bouw van de nieuwe koop- en huurwoningen in de nieuwbouwbuurt Steenbrugge in Deventer. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de toekomstige bewoners van de huizen. Dit is de voorlopige planning:  

Dit jaar in verkoop

Maar er komt nog meer aan in Steenbrugge! Dit jaar gaan er 113 nieuwbouwwoningen in verkoop. Met opnieuw de focus op betaalbaarheid. Zo komen er 34 sociale koopwoningen die toegankelijk zijn voor een grote groep.