Dag van de Bouw: Wielewaal Rotterdam

Wonen

Rotterdam

16:21

07-06-2023

Ontdek Wielewaal tijdens de Dag van de Bouw

Zaterdag 17 juni is er de unieke kans om een kijkje te nemen op de bouwplaats van de Wielewaal in Rotterdam. Tijdens deze dag openen we de bouwhekken en ontdek je de fascinerende wereld van de bouw. Dit project bevat niet alleen de bouw van nieuwe woningen, maar ook de ontwikkeling van een levendige en hechte gemeenschap. Kom ook langs en neem vrienden, familie en kennissen mee!

De Wielewaal in Charlois ligt in Rotterdam-Zuid aan de rand van het Zuiderpark. Het is een groene woonwijk met een bijzondere architectuur, speciaal ontworpen voor de Wielewaal. Er komen ruime eengezinswoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en appartementen. In verschillende prijsklassen. Huur én koop. Sociaal en vrije sector. Het project bestaat in totaal uit 676 woningen, waarvan we er nu al 209 hebben opgeleverd. De woningen realiseren we met onze woonoplossing Wij Wonen, een modulair maatwerk systeem van prefab basiscomponenten.

Bijzonder aan de Wielewaal is dat toekomstige bewoners elkaar al leren kennen nog vóórdat ze er wonen. In het Wielewaalhuis worden verschillende evenementen georganiseerd zodat de huidige bewoners van de wijk en toekomstige bewoners betrokken blijven en raken bij hun buurt.

De bouwplaats is ook gekoppeld aan het Bouwcollege Wielewaal. Bij dit Bouwcollege werken we samen met scholen om jongeren op te leiden voor de bouw. Op het Bouwcollege leren jongeren tussen de 16 en 18 jaar het vak van de vakmensen op de bouwplaats.

Kom je ook op 17 juni?

Programma

Er zijn op 17 juni tal aan activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen kinderen op de bouwplaats leren metselen, op een echte mini-graafmachine zitten of zich uitleven op de kinderstormbaan. Er kan een handje geholpen worden bij het maken een bijenhotel, een vogelhuisje gebouwd worden of letterlijk je eigen steentje bijdragen aan een welkomstbord van mozaïek.

De architect en stedenbouwkundige van de Wielewaal zijn ook aanwezig en geven elk uur een presentatie waarin ze je meenemen in het bijzondere verhaal van deze wijk. En natuurlijk kan je ook een echte Wielewaal-woning bezichtigen, waarbij we uitleg geven over onze Wij Wonen oplossing.

Programma zaterdag 17 juni 10.00 – 14.00 uur
Vrije inloop van 10.00 tot 14.00 uur

Praktische informatie

Locaties

Maak kennis met de bouwsector

De Dag van de Bouw is een jaarlijks evenement waar diverse bouwplaatsen toegankelijk zijn voor publiek. Met deze dag kun je kennis maken met de bouwsector en ontdekken welke indrukwekkende werkzaamheden erbij komen kijken. Tijdens de Dag van de Bouw krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij grote en bijzondere bouwprojecten bij jou in de buurt, zoals bijvoorbeeld bij de Wielewaal.

Deze partners werken mee aan de Dag van de Bouw: BPD, De Nijl Architecten en Van Bergen Kolpa Architecten