Educatieve week voor stagiaires, leerlingen en docenten ROC van Twente

Leren

Onderwijs

Eibergen

09:52

04-04-2024

Afgelopen week kregen 1e jaars leerlingen van het ROC vanTwente de kans om bouwplaats Het Veem in Hengelo te verkennen en organisator en uitvoerder Gerben Brummelhuis en zijn collega’s te bevragen over werken in de bouw. Ook werden ROC docenten geïnspireerd in onze FIJN woningfabriek in Heerenveen en bezochten ze het Elfstedenpark, waar het nieuwe Cambuur stadion onderdeel is van een gebiedsontwikkeling. Daarnaast kwamen Van Wijnen stagiaires uit de omgeving van Arnhem, Deventer en Eibergen samen in Twente tijdens het jaarlijkse stage event. Kortom, een mooie week waar inspireren en kennis delen met elkaar centraal stond.  

Inspireren en kennis delen 
Gerben Brummelhuis, uitvoerder bij Van Wijnen Eibergen, coördineerde en organiseerde de verschillende initiatieven. Gerben vertelt; “Het is geweldig om de jongeren al het moois van de bouw te laten zien. Zo weet je als 1e jaars op het ROC nog niet altijd welke richting je op wilt. Een bezoek aan een bouwplaats geeft – in grote lijnen – een beeld van wat er zoal gebeurt”. Voor Gerben blijft het niet alleen bij de leerlingen van het ROC. Ook docenten van ROC van Twente kregen de kans het gedigitaliseerde proces in onze woningfabriek in Heerenveen te bekijken. Gerben; “Door de geavanceerde productieprocessen en technologieën rollen woningen in onze woningfabriek van de lopende band. Een snellere, goedkopere en schonere manier van woningen produceren”.

Gerben Brummelhuis

Uitvoerder Van Wijnen Eibergen

“Door ook docenten te betrekken en te voorzien van ontwikkelingen en te voeden met actuele kennis en inzichten, kunnen zij leerlingen nog beter voorbereiden op de technologische ontwikkelingen in de bouw”.  

Jaarlijks stage event 
Dat Gerben zijn passie voor de bouw graag deelt met de nieuwe generatie [bouw]professionals laat hij niet alleen zien aan leerlingen die nog een studierichting mogen kiezen. Ook aan de Bouwkunde studenten van het Saxion geeft hij graag gastlessen en dit jaar begeleidde hij het jaarlijkse stage event voor stagiaires in het oosten van het land. In Almelo kwamen de Van Wijnen stagiaires samen voor bouwbezoeken aan de 6.000 m2 next-level cleanroom die we bouwen voor VDL en ook de transformatie van het voormalig UWV-kantoor in Hengelo naar een wooncomplex met 93 appartementen en commerciële plint werd bezocht. “Deze rondleidingen bieden hen extra praktijkervaring. Ook leren de stagiaires elkaar beter kennen en kunnen ze onderling ervaringen uitwisselen. Het jaarlijks stage event versterkt niet alleen de technische vaardigheden, maar ook hun teamgeest en het netwerk van de stagiaires. Daar lever ik, samen met mijn collega’s, graag een waardevolle bijdrage aan”, aldus Gerben.