Feestelijke oplevering Het Slot van Diepstroeten Assen

Woningcorporatie

Assen

Groningen

10:42

13-05-2022

Op donderdag 12 mei werden de bewoners van Het Slot van Diepstroeten uitgenodigd voor een feestelijke oplevering van hun appartementengebouw op Woonpark Diepstroeten in Assen. Dit gebouw is het sluitstuk van de hele wijk Diepstroeten. Van Wijnen ontwikkelde en bouwde in totaal 411 gevarieerde woningen op deze locatie waarvan de laatste 23 appartementen nu klaar zijn. De bewoners ontvingen een kunstwerk van een uil die ter plekke uit een boomstam werd gezaagd.

Een bijzonder en opvallend gebouw staat nu op de kruising van de Hendrik van Boeijenlaan en de Pronkridder in Assen. Vanaf de ene kant lijkt het op een kasteel en vanaf de andere op een landhuis. ‘Op Woonpark Diepstroeten maken we met Het Slot realiteit van een luchtkasteel,’ vertelt Klaas Oeds Huisman, commercieel manager bij Van Wijnen Groningen. ‘We zijn heel trots op het resultaat en hopen dat de bewoners hier prinsheerlijk wonen.’

Het is verhuizen geblazen in het appartementengebouw. Bijna alle bewoners wonen er nu. Ter viering van de oplevering van Het Slot werden de bewoners uitgenodigd voor een feestelijk moment. Zij konden onder het genot van een kopje koffie en een versgebakken stroopwafel elkaar beter leren kennen. Daarnaast werd er een demonstratie gegeven van een boomstam die ter plekke werd bewerkt naar een uil. Na afloop werd het beeld door Van Wijnen overhandigd aan de bewoners.

De komende tijd wordt de omgeving van het gebouw woonrijp gemaakt. Dan is Woonpark Diepstroeten echt af.