Havenkade Dronten zoekt het hogerop tijdens Open Huizen Dag

Wonen

Dronten

09:27

03-10-2023

Afgelopen zaterdag was het landelijke Open Huizen Dag. Van Wijnen, de ontwikkelaar en bouwer van Havenkade Dronten, maakte het voor geïnteresseerden voor een nieuwbouwappartement of -kadewoning op een bijzondere wijze mogelijk om te genieten van het toekomstige uitzicht.

Wat doe je als je tijdens de Open Huizen Dag geen woningen kunt laten zien, omdat die nog gebouwd moeten worden? In Havenkade Dronten werd gekozen voor het plaatsen van een hoogwerker. Daarmee kregen potentiële kopers alvast een voorproefje van één van de belangrijkste pluspunten van de woningen: een blijvend vrij uitzicht over het water en de jachthaven van Dronten.

Appartementen en kadewoningen

Op dit moment zijn nog enkele appartementen van deelplan Ceres en kadewoningen van deelplan Tellus beschikbaar. ‘Er was zaterdag tijdens Open Huizen Dag aardig wat belangstelling,’ vertelt Simone Hoekstra, verkoopmanager bij Van Wijnen. ‘Huizenzoekers vallen voor de plek, dicht bij winkelcentrum Suydersee en het NS-station. En natuurlijk vindt men het geweldig om straks te wonen in een energiezuinig en onderhoudsarm appartement of huis, met een weids uitzicht over het water en de jachthaven. Kopers van een appartement kunnen er bovendien voor kiezen om twee appartementen te laten samenvoegen tot een groot penthouse.’

Buurt in ontwikkeling

Havenkade ligt op een schiereiland in het Hanzekwartier, gelegen tussen het centrum en het station. Het is de eerste volledig gasloze buurt van Dronten. Een industrieterrein met silo’s heeft hier plaatsgemaakt voor een woonbuurt met voor elk wat wils. Van een gezinswoning aan het park, een appartement of kadewoning met uitzicht over het water tot een nul-op-de-meterhuurwoning en twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning met een steiger aan het water. Voor iedereen is er wat te vinden. In de komende jaren ontwikkelt de locatie zich verder tot een veelzijdig gebied met ruimte voor wonen, werken en recreëren.

Lees meer over de Havenkade in Dronten