Nieuwe woonzorglocatie voor Cordaan

Zorg

Amsterdam

Lelystad

09:17

30-11-2022

Samen met medewerkers van Cordaan, tekenbureau BIM en Beyond, architect Rebel, installatieadviseur M3E, installateur Wouda, Rockzero en het team van Van Wijnen Lelystad vierden we op 5 oktober de starthandeling van een nieuwe woonzorgvoorziening. Aan de Beemsterstraat in Amsterdam bouwt Van Wijnen in opdracht van Cordaan 27 zorgappartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Tijdens de starthandeling werd een message in the bottle gegraven onder het fundament van de woonzorgvoorziening. Ook werden de vlaggen van Van Wijnen en Cordaan gehezen. Cordaan: ‘Mogen alle cliënten en medewerkers de groei en ontwikkeling doormaken die ze helpt naar een beter, mooi en gelukkig leven.’

Zelfstandig wonen met begeleiding aan Beemsterstraat Amsterdam

In het woonzorggebouw komen 27 woonunits en diverse gezamenlijke ruimtes. De bewoners wonen er zelfstandig in een eigen appartement en meer- of minder hulp krijgen, afhankelijk van de behoefte op dat moment. De begeleiding bestaat uit ondersteuning, hulp, advies en het aanleren van vaardigheden op het gebied van wonen, werken, zelfredzaamheid, omgaan met geld, sociale vaardigheden en zelfinzicht. Daarnaast wordt hulp aangepast naar de behoefte van de bewoner. Dit voorkomt verhuizen van de ene naar de andere groep of locatie en bevordert de groei en ontwikkeling van de bewoner.