Renovatie bedrijfspand Wigstraat Lelystad

Werken

Lelystad

13:48

24-07-2023

“Wat me vooral is bijgebleven is de betrokken, proactieve houding van Van Wijnen”

Van Wijnen, locatie Lelystad, deed de renovatie van een bedrijfspand aan de Wigstraat in Lelystad. Daar stond een gebouw van de gemeente Lelystad dat aan een renovatie toe was. “Ons bedrijfspand was verouderd” zegt Dirk Koops, vastgoedbeheerder van de gemeente Lelystad. “Het had de uitstraling van de jaren ’70: vergeelde systeemwanden, veel hokjes, een oude keukeninrichting en slechte ventilatie. Niet echt een waardige dependance van ons mooie stadhuis, dus een upgrade was wenselijk.” Van Wijnen Lelystad schreef in op deze interne renovatie en rondde begin 2023 het project af.

Proactieve houding tijdens renovatie bedrijfspand Wigstraat Lelystad

Bij het renoveren van bedrijfspanden denken we altijd mee met de klant. Dirk: “Wat mij van dit project vooral is bijgebleven, is de betrokken, proactieve houding van Van Wijnen. Zo hadden we alleen in het mindervalidetoilet gekozen voor een gietvloer, maar niet in de overige toiletgroepen. Van Wijnen kwam met de suggestie om ook daar voor gietvloeren te kiezen; dat was efficiënt en per m2 kom je hiermee goedkoper uit. ”

Flexibel omgaan met veranderingen

“Boven het getekende verlaagde plafond bleek een lichtkoepel te zitten. Van Wijnen kwam met drie mogelijke scenario’s en gaf ons de keuze. Voor ons was het prettig dat Van Wijnen ons de rol van projectleider uit handen nam, iets waar wij zelf weinig tijd voor hadden. Ook was het fijn dat er goed werd meegedacht. En niet pas op het laatste moment; we stonden voor wat betreft de bouwkundige werkzaamheden nooit voor het blok”, vertelt Dirk.

Ook een bedrijfspand renoveren? Neem contact op met Michiel Terpstra.

Circulaire wanden

Duurzaamheid vinden we belangrijk bij Van Wijnen. Zo proberen we altijd materialen te hergebruiken. “Een bijzonder element in ons vernieuwde kantoor zijn de circulaire glazen wanden en binnendeuren.” zegt Dirk. “Deze wanden en bijbehorende deuren komen uit een ander kantoor en hebben bij ons een nieuw leven gekregen. Voor zo’n circulaire oplossing hadden we nog niet eerder gekozen, maar Van Wijnen kwam met een goed onderbouwd voorstel. Het maakte indruk dat Van Wijnen ook op circulair vlak meedacht. Het is goed dat wij als maatschappelijke organisatie bijdragen aan een circulaire samenleving. De wanden zijn ook nog eens geleverd door een lokaal bedrijf.”

Behalve de glazen systeemwanden en deuren zijn er meer materialen binnen het project hergebruikt, zoals het sanitair in beide toiletgroepen. In goed overleg met de gemeente heeft installatiebedrijf Van Dorp veel installatieonderdelen hergebruikt. Zoals een koelmachine en een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning, afkomstig van andere locaties van de gemeente. De lampen/armaturen zijn vervangen door ledverlichting, aangestuurd door bewegingsmelders. Ook is de meet- en regeltechniek verbeterd.

Open ruimtes

Dirk is blij met het resultaat. “Met de flexplekken en open ruimtes ademt het gebouw nu een transparante en lichte sfeer. Er zijn voldoende concentratieplekken en vergaderruimtes en we hebben een fraaie bedrijfskantine met een nieuwe grootkeukeninrichting. Ik word er vrolijk van en dat geldt ook voor anderen; collega’s uit het stadhuis boeken hier nu met plezier een spreekkamer.”

Positief over het proces

“Op het proces zelf kijken we positief terug.” vertelt Dirk. “De mensen van Van Wijnen wisten waar ze het over hadden en communiceerden helder. Over de kosten en meer- en minderwerk kregen we geen verrassingen achteraf. Belangrijk, want wij werken met budgetten en begrotingen. De communicatie rond het installatiewerk had misschien iets beter gekund, dat werk liep uit. Maar over all verliep het project goed. Dat geeft positieve energie. Daarom willen we Van Wijnen vaker aangehaakt houden bij projecten.”

Lees meer over het renoveren van bedrijfspanden in Flevoland