Start bouw Het Palet in Alkmaar

Wonen

Alkmaar

10:37

17-02-2023

In aanwezigheid van wethouder Gijsbert van Iterson Scholten van de gemeente Alkmaar en Arjen Oosting, directeur projectontwikkeling Van Wijnen Noord, vond op donderdag 16 februari een officiële handeling plaats om de start bouw van Het Palet aan de Picassolaan in Alkmaar te vieren.

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt nieuwbouwproject Het Palet; bestaande uit drie gebouwen met 146 comfortabele appartementen. Wat vroeger een bedrijfsterrein was, wordt nu een open woonomgeving te midden van parkachtige groenstroken en waterpartijen.

Van Iterson Scholten slaat paal

Symbolische starthandeling

Wethouder Van Iterson Scholten gaf samen met enkele kopers en verhuurder Credit Linked Beheer het feestelijke startsein. Ze werden omringd door zo’n 140 nieuwe bewoners.

Wethouder Van Iterson Scholten van ruimtelijke ordening is blij met de realisatie van het project: “Met de appartementen in het Palet komen er weer prachtige, energiezuinige en comfortabele woningen voor veel Alkmaarders bij. Als gemeente feliciteren wij Van Wijnen dan ook van harte met dit startmoment. We wensen iedereen die bij de bouw betrokken is, veel succes. De toekomstige bewoners wensen we nu alvast een mooie tijd in hun nieuwe woning toe!”

Een betaalbaar en energiezuinig thuis voor iedereen

In Het Palet is plaats voor iedereen. Er is een gevarieerde mix van middenhuur, vrije sector- en sociale koopwoningen. Ruimte voor doelgroepen met verschillende woonwensen en budgetten. De zelfbewoningsplicht en het anti-speculatiebeding zorgen er voor dat woningzoekenden voor wie de sociale koopappartementen bedoeld zijn, niet achter het net vissen.

Vanzelfsprekend zijn alle appartementen gasloos. Daarnaast zijn deze dankzij een collectieve warmtevoorziening voorbereid op de energieneutrale toekomst.

Het Palet Alkmaar

Arjen Oosting

Directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost

“Onze missie is samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. In Alkmaar laten we zien hoe je als ontwikkelaar écht het verschil maakt op de schaarse woningmarkt. We voegen woningen toe die betaalbaar zijn voor iedereen.”

Het Palet is een ontwikkeling van Van Wijnen in samenspraak met Terra Projectmanagement en wordt gerealiseerd door Van Wijnen Heerhugowaard. Voor meer informatie over het woningaanbod van de appartementen van Het Palet, kijk op www.woneninhetpalet.nl