Start bouw Parkrand in Meerstad

Wonen

Groningen

Meerstad

15:41

08-03-2024

Vandaag is de start bouw gevierd van het nieuwbouwproject Parkrand in de wijk Groenewei in Meerstad. Wethouder Rik van Niejenhuis gaf samen met onze collega’s Kiki Ongering en Arnoud Gils het symbolische startsein voor het leggen van de laatste grond vloerplaat met persoonlijke boodschappen van de toekomstige bewoners van de 29 appartementen van Parkrand Estate en van de 18 eengezinswoningen van Parkrand BLVD.

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het nieuwbouwproject Parkrand in Meerstad. Dit project ligt aan de entree van de wijk Groenewei. Het appartementengebouw Parkrand Estate krijgt zes woonlagen en komt in de elleboog van De Vossenburglaan. Daarnaast komen de eengezinswoningen van Parkrand BLVD. De eengezinswoningen liggen wat verhoogd in het landschap, op een gemetseld terras met uitzicht over Park Meerstad en het Woldmeer. De toekomstige bewoners van Parkrand wonen straks in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte.

Symbolisch startsein start bouw Parkrand Meerstad

Tijdens de start bouw van Parkrand Meerstad konden de toekomstige bewoners hun nieuwe buren ontmoeten. Daarnaast hebben ze een persoonlijke boodschap achtergelaten op de allerlaatste begane grond vloerplaat van het appartementengebouw. Vervolgens heeft wethouder Rik van Niejenhuis samen met onze collega’s Kiki Ongering en Arnoud Gils met een druk op de knop het symbolische startsein gegeven voor het leggen van deze vloerplaat.

Generaties komen samen

‘Met de komst van de eengezinswoningen en appartementen van Parkrand komen generaties samen,’ vertelt buurtontwikkelaar Kiki Ongering. ‘We zien dat veel 50-plussers, waarvan de kinderen en kleinkinderen al in Meerstad wonen, bewust hebben gekozen voor een appartement in dezelfde wijk.’

Dichter bij de kinderen en kleinkinderen

Herman en Karen Zant hebben een appartement op de derde verdieping gekocht van Parkrand. ‘We wonen nu in Haren en hebben bewust gekozen voor een appartement in Meerstad met een groot dakterras. Vanaf dit royale terras kijken we uit over het meer en het park. Onze twee kinderen en kleinkinderen wonen al in Meerstad. Daar wonen we straks dichtbij.’

Veelzijdig project

Wethouder van Rik van Niejenhuis (links) is blij met de start van Parkrand. ‘Hiermee is de wijk Groenewei in Meerstad bijna afgerond. Parkrand is een veelzijdig project met woningen voor iedereen: zowel appartementen als eengezinswoningen.’

4,5 kilometer aan heipalen

Ook voor de bouwvestiging Van Wijnen Groningen is de start bouw een bijzonder moment. Arnoud Gils, directeur Van Wijnen Groningen, deelde tijdens de feestelijke start bouw een aantal bijzondere bouwfeitjes over Parkrand met de toekomstige bewoners. Zo worden er tijdens de bouw 4,5 kilometer aan heipalen gebruikt, 75 kilometer aan lokale bakstenen en een olympisch zwembad aan beton.

Start bouw

Eind 2023 zijn we gestart met de eerste bouwwerkzaamheden van Parkrand in Meerstad. Op dit moment werken we met name aan de bouw van de appartementen en het leggen van de laatste begane grond vloerplaten. Binnenkort starten ook de funderingswerkzaamheden van de eengezinswoningen.

Zo zien de woningen van Parkrand er straks uit

Hieronder zie je een impressie van hoe de appartementen en de eengezinswoningen er straks uit komen te zien.

appartementen-meerstad
Parkrand_meerstad_eengezinswoningen