Ontwikkeling en nieuwbouw Parkrand Meerstad

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Groningen

Meerstad

Rol
Ontwikkelen en bouwen
Omvang
29 appartementen en 18 eengezinswoningen
Architect
KAW Architecten
Samenwerking
Bureau Meerstad

Hoogwaardige woningen en appartementen op een toplocatie

Exclusief wonen met een prachtig uitzicht over het uitgestrekte meer. Dat maakt Van Wijnen mogelijk met het ontwikkelen en bouwen van 29 appartementen voor Parkrand Estate en 18 eengezinswoningen voor Parkrand BLVD. De woningen liggen in de wijk Groenewei in Meerstad, nabij de stad Groningen. Vanuit het merendeel van de appartementen of eengezinswoningen kijken de toekomstige bewoners straks uit over het groene Park Meerstad en het Woldmeer. Dit mooie (voor)uitzicht ligt in het verschiet: de bouw is al gestart.

Een populaire woonplaats nét buiten de stad Groningen, dat is Meerstad. De ruimte, natuur en water maken het bijvoorbeeld een gewilde plek om te wonen voor alle generaties. Met het nieuwbouwproject Parkrand ontwikkelen en bouwen we een divers woningaanbod waardoor het mogelijk wordt om voor starters, gezinnen en senioren hier hun thuis te maken.

Wil je wonen in Parkrand Meerstad en zoek je het actuele koopaanbod? Bekijk dan de projectwebsite.

Parkrand_appartementen_Meerstad

Appartementen

De appartementen van Parkrand Estate variëren in grootte en indeling. Zo komen er zevenentwintig verschillende, comfortabele appartementen van zo’n 72 vierkante meter en twee royale, exclusieve penthouses tot wel 275 vierkante meter verdeeld over twee woonlagen. Verder hebben de appartementen en penthouses een buitenruimte als terras, balkon of dakterras.

Eengezinswoningen

De eengezinswoningen komen in elf verschillende woningtypen. Kopers konden bijvoorbeeld kiezen uit een nieuwbouwwoning met een plat dak of een dwarskap. Of uit een huis met drie of met vier woonlagen. Ondanks de diversiteit, beschikken alle woningen over een woonkamer met open keuken, minimaal drie slaapkamers, een voortuin en een achtertuin met berging en twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

Parkrand_meerstad_eengezinswoningen
Parkrand_Meerstad_uitzicht

Generaties komen samen

Eind 2023 is Van Wijnen gestart met de eerste werkzaamheden van de appartementen van Parkrand Estate. Buurtontwikkelaar Kiki Ongering merkt dat bewoners zich nu al verheugen op de oplevering van hun nieuwe woning. “We zien dat veel 50-plussers, waarvan de kinderen en kleinkinderen al in Meerstad wonen, bewust hebben gekozen voor een appartement in dezelfde wijk.” 

Van stads appartement naar droomhuis aan het Woldmeer

Linda en Vincent hebben hun droomhuis gevonden in Parkrand BLVD, Meerstad. De groene omgeving en moderne nieuwbouwstijl spraken hen meteen aan. Met een duurzame en energiezuinige woning op een geweldige locatie zijn ze klaar voor een nieuwe fase in hun leven.

Nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal van Linda en Vincent? Lees dan hier hun hele verhaal.

bewoners_Parkrand_Meerstad

Dichter bij de kinderen en kleinkinderen

Herman en Karen Zant hebben een appartement op de derde verdieping gekocht van Parkrand. Tijdens het start bouw evenement hebben ze op de laatste begane grondvloer van het gebouw hun persoonlijke boodschap gezet. ‘We wonen nu in Haren en hebben bewust gekozen voor een appartement in Meerstad met een groot dakterras. Vanaf dit royale terras kijken we uit over het meer en het park. Onze twee kinderen en kleinkinderen wonen al in Meerstad. Daar wonen we straks dichtbij.’

Nieuws

Meer weten over de ontwikkeling en nieuwbouw van Parkrand in Meerstad? Ontdek dan hieronder de laatste nieuwsitems.

Start bouw Parkrand in Meerstad

Vandaag is de start bouw gevierd van het nieuwbouwproject Parkrand in de wijk Groenewei in Meerstad. Wethouder Rik van Niejenhuis…

Lees verder

Aankondiging start bouw appartementen Parkrand in Meerstad

In de laatste week van november start de bouw van het appartementengebouw Parkrand Estate in Meerstad. Het gebouw telt 29…

Lees verder

Appartementen Meerstad

Exclusief wonen in een appartement met een prachtig uitzicht over het Woldmeer, dat maakt Van Wijnen mogelijk met de 29…

Lees verder

Kom je buurten?

Kiki Ongering, buurtontwikkelaar bij Van Wijnen, vertelt je graag hoe we de ontwikkeling en nieuwbouw van Parkrand Meerstad hebben aangepakt. ook gaat ze graag met jou in gesprek over de juiste aanpak voor jouw ontwikkelingsuitdagingen.