Appartementencomplex ‘in de Buurttuin’ in Schiedam bereikt hoogste punt

10:23

18-03-2022

Op 15 maart werd het hoogste punt van het eerste appartementencomplex binnen project ‘in de Buurttuin’ bereikt. Het complex, ontwikkeld en gebouwd voor Van Wijnen, is gekocht door vastgoedondernemer Newomij. Dit feestelijke moment op de bouw werd met betrokken partijen gevierd. Samen met de Schiedamse wethouder Marcel Houtkamp werden de vlaggen van de betrokken partijen naar het hoogste punt gehesen. De oplevering van het appartementencomplex met 45 vrije sector huurappartementen vindt naar verwachting in september 2022 plaats.  

Wonen in Schiedam 

Schiedam kent een aantal grote uitdagingen als het gaat om wonen. Er is vraag naar nieuwe woningen, maar er ligt druk op de beperkte ruimte in de stad. De gemeente zet in de woonvisie in op slimme keuzes om op een duurzame manier groei mogelijk te maken.   

Wethouder Marcel Houtkamp: “Bij de start van de bouw van In de Buurttuin zagen we de nieuwe mooie woningen alleen nog op papier. Inmiddels beginnen ze ook in het echt steeds meer vorm te krijgen. We zien de Parkweg nu al in positieve zin veranderen. In Schiedam willen wij dat mensen niet alleen kunnen starten op de woningmarkt, maar ook vervolgstappen kunnen zetten. Door meer diversiteit in het woonaanbod aan te brengen bieden wij mensen de kans binnen de stad door te groeien naar goede, duurzame koop- en huurwoningen. ” 

Ook belegger Newomij is blij met de aankoop: “De aankoop van deze 45 huurappartementen sluit naadloos aan bij de ambitie van Newomij om een actieve bijdrage te leveren aan meer betaalbare huurwoningen binnen en buiten de Randstad” aldus Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij. 

Impuls voor de wijk Nieuwland  

De gemeente Schiedam en woningcorporatie Woonplus en ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen slaan de handen in één bij het ontwikkelen van de nieuwe buurt.  

Van Wijnen is verantwoordelijk voor zowel de bouw van de woningen als de herontwikkeling van het openbaar gebied. De verouderde portiekflats aan de Parkweg in Schiedam maken plaats voor nieuwe, toekomstbestendige woningen en appartementen. Kenmerkend voor de buurt is de diversiteit. Er komt een mix van koop- als huurwoningen. De 145 sociale huurwoningen worden verhuurd door Woonplus. Van Wijnen verkoopt 48 eengezinswoningen en de 45 vrije sector huurwoningen worden verhuurd door Newomij. Van Wijnen is daarnaast verantwoordelijk voor het buitengebied, waarbij er veel aandacht is voor het groen als verbindende factor.  

Over het project 

In de Buurttuin bevindt zich rondom de Parkweg in de wijk Nieuwland: tussen de binnenstad en het Beatrixpark. De projectnaam ‘in de Buurttuin’ is ontstaan met oog op de collectieve buurttuinen die voor en door de bewoners worden aangelegd. De buurttuinen worden straks gezamenlijk gebruikt.  

In de nieuwe buurt komen 238 energiezuinige woningen. De bouw is verdeeld over vier fases. De grondgebonden woningen zijn fabrieksmatig ontwikkeld door Fijn Wonen. Fijn Wonen is als woonproduct één van de woonoplossingen van Van Wijnen. De bouw van de eerste eengezinswoningen voor Woonplus is al vergevorderd en binnenkort start de bouw van de eerste koopwoningen. De eerste 18 koopwoningen zijn allen verkocht en ook de loting voor 19 woningen uit verkoopfase 2 heeft inmiddels plaatsgevonden. De verkoop van fase 3 volgt op een later moment.  

Meer weten over de vordering van de bouw? Bekijk deze video.