Nieuwbouw Zuyderzee Lyceum Lemmer

Nieuwbouw

13:50

18-09-2023

Zuyderzee Lyceum Lemmer verleent bouwopdracht aan Van Wijnen en Harwig Installatietechniek

Het Zuyderzee Lyceum Lemmer krijgt een nieuw schoolgebouw. Van Wijnen neemt het bouwkundige deel van de nieuwbouw voor haar rekening. Alle installaties binnen het gebouw worden verzorgd door Harwig Installatietechniek. Circa 355 leerlingen kunnen er voortgezet onderwijs volgen. De nieuwbouw bestaat uit ruim 3.000 m2 bvo en is verdeeld over twee verdiepingen. BDP maakte het ontwerp van het nieuwe onderwijsgebouw.

Het huidige schoolgebouw van het Zuyderzee Lyceum is aan vervanging toe is. Na vier jaar intensief samenwerken tussen schoolbestuur VariO en gemeente De Fryske Marren is de start van de nieuwbouw dichtbij. Op donderdagmiddag 14 september werd een belangrijke stap gezet in de realisatie van het schoolgebouw. De bestuurders van de betrokken partijen ondertekenden toen de bouwopdracht. De sloop van de huidige gebouwen op de nieuwe locatie aan de Straatweg staat gepland voor eind oktober 2023. In november 2023 gaat de bouw van de nieuwe school van start.

Hans Wildeboer, College van Bestuur van het Zuyderzee Lyceum is blij dat de bouw van start gaat. “De nieuwbouw is hard nodig voor onze leerlingen en medewerkers. Iedereen kijkt ernaar uit straks les te krijgen en te geven in deze prachtige en duurzame nieuwe school dicht bij huis.”

Zuyderzee Lyceum

Het Zuyderzee Lyceum in Lemmer is een openbare school waar het draait om talent, ontwikkeling en passie. Het huidige schoolgebouw is gelegen aan de Riensingel en is aan vervanging toe is. Het is een oud gebouw dat altijd goed onderhouden is, maar nu zijn er grotere maatregelen nodig. Het is daarnaast een ideale kans om met de inrichting van het nieuwe gebouw in te spelen op de veranderingen in het onderwijs.

Aan de Straatweg, nabij de plaatselijke hockey- en voetbalvereniging, wordt het nieuwe schoolgebouw gerealiseerd. De locatiekeuze aan de Straatweg biedt veel voordelen. Voor de lessen lichamelijke opvoeding werd al jaren gebruik gemaakt van o.a. het hockeyveld. Vanuit de nieuwe locatie zijn deze makkelijker te bereiken voor de leerlingen.