Start bouw in Fluitenberg met ‘corona-proof’ feestelijk tintje

08:27

20-04-2020

Vandaag vindt in Fluitenberg, een dorp op de groene stadsgrens van Hoogeveen, de officiële bouwstart plaats van zestien twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Vanwege corona heeft Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost voor de toekomstige bewoners een alternatief feestelijk programma in petto.

Aan de rand van Fluitenberg verrijst De Vliethorst. Kenmerkend voor deze nieuwe woonbuurt is de verscheidenheid aan nieuwbouwwoningen en de groene en waterrijke omgeving. Eerder al gingen hier verschillende eengezinswoningen en vrije bouwkavels in de verkoop. De nieuwe bouwfase omvat vier royale vrijstaande woningen en twaalf levensloopgeschikte halfvrijstaande woningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Van dit laatste woningtype, zogeheten comfortwoningen, zijn er nog twee beschikbaar.

De nieuwe serie woningen waarvan de bouw vandaag start, komt te liggen aan Schuinedijk en Raatakkers. Op deze plek verrezen eerder al tien woningen met het duurzame label Fijn Wonen en zeven huurwoningen. Met de voltooiing van de nieuwe bouwfase is De Vliethorst Fluitenberg straks compleet.

Normaal gaat de officiële start bouw gepaard met een samenkomst op de bouwlocatie van toekomstige bewoners en andere betrokkenen bij het project. Vanwege het coronavirus heeft Van Wijnen het draaiboek aangepast aan de actuele situatie. Geen feestelijke samenkomst dit keer, maar wel een thuisbezorgd feestpakket voor alle kopers. Naar verwachting vindt de sleuteluitreiking eind 2020 al plaats.

Fluitenberg Woning Impressie