Toekomstdromen in tijdcapsule onder Cambuurstadion

02:56

06-06-2023

Kinderen geven kleur aan de toekomst van het nieuwe Cambuurstadion

‘Hoe zie jij het nieuwe Cambuurstadion over vijftien jaar?’ Deze vraag stelde Roelof Faber, regiodirecteur Van Wijnen Noord en Oost aan basisschoolleerlingen van groep vijf van de Koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden. Kinderen uit Leeuwarden en omgeving kunnen de komende weken hun ideeën en dromen delen over het nieuwe Cambuurstadion en persoonlijk inleveren in een tijdcapsule tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. De tijdcapsule met alle toekomstdromen wordt op 28 juni begraven op een speciale plek bij het stadion.

Het nieuwe voetbalstadion van SC Cambuur, dat momenteel door Van Wijnen gebouwd wordt op het Elfstedenpark in Leeuwarden, belooft een belangrijke rol te spelen in het leven van de jonge generatie. Naast een thuisbasis voor de voetbalclub biedt het stadion ook ruimte voor onderwijs van Firda (per 1 augustus gaat ROC Friese Poort verder met het Friesland College onder de naam Firda) en commerciële ruimtes voor ondernemers. De gemeente Leeuwarden richt het openbare gebied in met aandacht voor de bezoekersstromen, groen, waterhuishouding en biodiversiteit. Het nieuwe Cambuurstadion wordt een belangrijke ontmoetingsplek. Daarnaast maken jongeren hier onvergetelijke herinneringen en worden gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen en zich te laten inspireren.

Tijdcapsule Cambuurstadion

Kinderen uit Leeuwarden en omstreken worden uitgedaagd om na te denken over de toekomst van het nieuwe Cambuurstadion. Hoe zien zij deze plek over vijftien jaar? En wat betekent dit voor hun eigen dromen en ambities? In de vorm van verhalen, gedichten, tekeningen of knutselwerken kunnen kinderen hun inzendingen maken. Alle creatieve bijdragen worden verzameld in een speciale tijdcapsule en begraven onder de grond bij het nieuwe Cambuurstadion.  

Aftrap op de Koningin Wilhelminaschool 

Op dinsdag 6 juni gaf Roelof Faber, regiodirecteur Van Wijnen Noord en Oost, het officiële startsein in de klas. Hij kwam langs bij de leerlingen van groep 5 van de Koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden. Veel van deze leerlingen wonen naast het nieuwe Cambuurstadion. Ze voelden zelf de vloer trillen toen de heipalen van het stadion de grond in gingen. Het merendeel van de leerlingen zijn voetballiefhebbers en veel zijn fan van SC Cambuur. Alle leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool gaan nu enthousiast aan de slag met hun dromen.

Een prijs voor de leukste bijdrage 

Naast de leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool zijn ook andere kinderen van harte uitgenodigd om hun toekomstdromen in te leveren voor in de tijdcapsule. Voor de leukste en meest originele bijdragen valt er een prijs te winnen. Kinderen kunnen hun creaties zelf in de tijdcapsule op de bouwplaats stoppen op zaterdag 17 juni tijdens de Dag van de Bouw. Van Wijnen stelt tijdens de Dag van de Bouw de bouwplaats van het nieuwe Cambuurstadion open voor publiek tussen 10.00 en 16.00 uur. 17 juni is tevens de laatste dag om inzendingen in te leveren en kans te maken op een prijs. Het begraven van de tijdcapsule vindt plaats op 28 juni. Dan is namelijk het hoogste punt van de bouw van het stadion en begraven we symbolisch ook op het diepste punt de tijdcapsule met alle dromen.