Bouw 18 duurzame woningen Oldenzaal

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Oldenzaal

Opdrachtgever
WBO Wonen
Plaats
Oldenzaal
Aantal woningen
18

Bouwen met de buren in Oldenzaal

Fijne wijken maak je samen. Vanuit die overtuiging werkt Van Wijnen, vestiging Eibergen, als betrokken ontwikkel-, bouw- en renovatiepartner in de regio’s Twente en Achterhoek. Door de handen ineen te slaan met gemeenten, provincies, woningcorporaties en buurtbewoners, bouwt Van Wijnen hier aan passende, betaalbare en toekomstbestendige woningen voor iedereen: van nieuwbouw tot het verbeteren en verduurzamen van bestaande woningen.

Een mooi voorbeeld is de bouw van 18 duurzame woningen in Oldenzaal. Van Wijnen bouwde de duurzame en energiezuinige woningen in opdracht van woningcorporatie WBO Wonen. De woningen worden verwarmd via een warmtepomp en zijn voorzien van een balansventilatie met CO2 meters in de woonkamer en hoofdslaapkamer. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Tijdens de bouw aan de Bernard van Meurstraat en Jacob Catsstraat, in de wijk Thij, werd nauw samengewerkt met de buurt en betrokkenen.  

Beter een goede buur(t) dan een verre vriend

“We voelen ons sterk verbonden met de regio, dus ook met de wijken waarin we werken”, vertelt Marty Nijland, hoofduitvoerder bij Van Wijnen. “We doen ons best om de omgeving steeds goed te informeren en stellen ons open op én doen daarbij graag een stapje extra. Zo betrokken we in Oldenzaal onze tijdelijke buren van basisschool De Maten en stichting Aveleijn bij het bouwproject. Dat leverde heel leuke en warme momenten op”. Projectleider Richard Middelkamp, vult aan. “Een plek en omgeving waar jij je thuis voelt: dat gevoel is voor iedereen anders. Daarom is het erg belangrijk om te luisteren naar de wensen van opdrachtgevers, toekomstige bewoners en de nabije omgeving. Deze wensen vormen altijd ons start- en eindpunt”. In dit gebied werken Zorgorganisatie Aveleijn, gemeente Oldenzaal en WBO Wonen gezamenlijk aan de herontwikkeling van het gebied. Richard: “Voor een aantal cliënten van Aveleijn ging het om de bouw van hun nieuwe huis. Dan is het natuurlijk belangrijk én superleuk om hen te betrekken bij het project. Zo hebben onze collega’s samen met cliënten van Aveleijn vogelhuisjes getimmerd. Deze krijgen straks een mooie plek in de wijk. Ook de leerlingen van basisschool De Maten lieten ons echt thuis voelen in de wijk. Zo werd de bouwplaats opgefleurd met – door hen gemaakte- bouwdoeken en mochten de oudere kinderen op de bouwplaats komen zagen, timmeren en metselen”.

Richard Middelkamp
Marty Nijland

 

Nieuw thuis voor bewoner

In juli van dit jaar zijn de twaalf geschakelde eengezinswoningen en de zes gelijkvloerse patiowoningen, naar volle tevredenheid van alle betrokkenen, opgeleverd. De terugblik op de bouwperiode, tovert een grote glimlach op de gezichten van Marty en Richard, “We voelden ons erg thuis in de wijk. Als buurtbewoners jouw naam kennen en je krijgt spontaan mailtjes met complimenten over de nette bouwplaats en goede communicatie, dan hebben we het als bouwteam toch wel goed gedaan!”. 

Marleen Mokkink, vestigingsdirecteur Van Wijnen Eibergen

We zijn geworteld in Twente en de Achterhoek; we weten wat hier speelt. Van daaruit proberen we met al onze samenwerkingspartners de leefbaarheid en veiligheid een boost te geven. Zo kunnen we het wonen van de toekomst in onze mooie regio zo goed mogelijk vormgeven. Een tevreden opdrachtgever en buurt, daar doen we het voor.”

Meer weten over onze aanpak? Neem dan contact op met Marleen.

Nieuws over de bouw van 18 duurzame woningen in Oldenzaal

Beter een goede buur[t], dan een verre vriend.

Hoog bezoek op maandag 21 november jl. aan de Bernard van Meurstraat /Jacob Catsstraat in Oldenzaal. Maar liefst 30 kinderen…

Lees verder

Buurt betrekken bij de bouw van woningen in Oldenzaal

In opdracht van WBO Wonen bouwde Van Wijnen, vestiging Eibergen, 12 geschakelde eensgezinswoningen en 6 gelijkvloerse patiowoningen aan de Bernard…

Lees verder