Plannen Hunzetoren Groningen

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Groningen

Groningen

Opdrachtgever
Lefier, Groningen
Architect
De Zwarte Hond, Groningen
Woonoplossing
Fijn Wonen

Aan de Regattaweg, naast de Tasman Toren, in Groningen hebben wij plannen om 77 appartementen te ontwikkelen en realiseren. Een verborgen plek in Groningen die ligt aan het Eemskanaal. Grenzend aan het water, op het zuiden gelegen en met uitzicht op de stad en ommeland. Deze plek biedt mogelijkheden tot de realisatie van een woongebouw en woningen. Het gebouw krijgt de naam Hunzetoren.

Plannen Hunzetoren Groningen

De plannen van de Hunzetoren in Groningen omvat 77 driekamerappartementen van circa 70 vierkante meter. De appartementen worden verhuurd door woningcorporatie Lefier. In het hele land en in Groningen in het bijzonder is grote woningnood. Binnen 10 jaar moeten er in Nederland 1 miljoen nieuwe woningen gebouwd worden. Dit plan voorziet in de behoefte om nieuwe (huur)woningen toe te voegen aan de stad. Sociale woningbouw is vanaf het begin van de planvorming toegezegd.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan van de naastgelegen Tasman Toren in 2013 is er een bouwvlek voor een woontoren van 42 meter opgenomen. De afgelopen jaren zijn Van Wijnen en de gemeente in overleg geweest voor een goede stedenbouwkundige indeling. Het schetsontwerp bestaat uit een woontoren met appartementen verdeeld over veertien bouwlagen. Op de begane grond van de toren zijn de bergingen en is er de mogelijkheid om fietsen te parkeren.

Kant-en-klare-elementen uit de fabriek

De bouw van het appartementencomplex gebeurt door het aanleveren van kant-en-klare elementen uit onze nieuwe fabriek in Heerenveen. Door middel van een gerobotiseerd productieproces worden deze elementen gemaakt en worden ze binnen no-time op transport naar de bouwlocatie gezet. Hierdoor zijn de woningen sneller klaar voor bewoning, maar ook wordt de omgeving veel korter blootgesteld aan bouwactiviteiten en wordt het afval op de bouwplaats gereduceerd. Een ander bijkomend voordeel is dat de woningen betaalbaar, circulair en energiezuinig zijn. De appartementen zijn namelijk van het woonproduct Fijn Wonen. Hierdoor krijgen de nieuwe bewoners straks gegarandeerd een woning die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen.

Vragen

Tijdens de informatiebijeenkomst in maart 2021 en daarna hebben wij diverse vragen ontvangen.

Uw vragen kunt u aan ons stellen via eemstoren@vanwijnen.nl