Verbouwing Jumbo Roden

Werken

Renoveren

Groningen

Roden

Opdrachtgever
de Hoge Dennen
Architect
Gerwin de Vries (WAT! architecten)

De Jumbo in midden in het centrum van Roden is volledig vernieuwd door Van Wijnen te Groningen. Het oude pand oogde gedateerd en gesloten en was hard aan modernisering toe. Bij de transformatie is de Jumbo met bijna de helft vergroot, van binnen en buiten volledig vernieuwd en energiezuinig gemaakt.

Mooie nieuwe gevel

De architect heeft een ontwerp gemaakt dat doet denken aan een Drentse boerderij. Er valt een ‘voorhuis’ en ‘schuur’ te onderscheiden die verbonden zijn door een lichte en ruime passage. Het dak heeft dezelfde vormen als een rieten dak en de gevel is voorzien van baksteen accenten. Het geheel ziet er van de buitenkant uitnodigend uit. En dat is wat je wilt bij een supermarkt!

Belang van planning

We hebben meegedacht over de aanpak van de bouw. We wilden alle bouwactiviteiten strak achter elkaar uitvoeren zodat de winkelier zo kort mogelijk op de tijdelijke locatie zou zitten.

De bestaande winkel is overgeheveld naar een tijdelijke locatie om klanten zo min mogelijk hinder te laten ondervinden. Vervolgens gingen we aan de slag. Het pand is helemaal gestript van binnen waarbij tweederde van de winkel is blijven staan. Daarna is begonnen met het nieuwbouw gedeelte. De zijkanten hebben nieuwe vliesgevels gekregen, de voorgevel is vernieuwd en heeft een opener uitstraling. De winkel heeft veel meer ruimte en lichtinval gekregen. Het team uit Groningen heeft het gebouw casco opgeleverd en vervolgens heeft het Van Wijnen team uit Rosmalen de afbouw volgens het Jumbo concept gedaan.

Uitvoerder Chris Medendorp zegt: “Een dergelijk project kun je alleen doen als je heel goed samenwerkt als team. De planning is heilig en de afspraken duidelijk”

Fijn winkelen

Het nieuwe pand is gasloos, energiezuinig en werkt met een warmteterugwinsysteem. Ook het dak is goed geïsoleerd. De strak ingerichte winkel heeft ruime gangpaden en grote versafdelingen voor groenten, kaas, brood en vleeswaren. Er valt veel licht naar binnen door de grote, nieuwe ramen.

Al met al is het winkelen in de Jumbo van Roden een stuk leuker geworden! Van Wijnen werkt al meer dan 30 jaar voor Jumbo.