De ontwikkel-, beheer- en bouwuitdagingen in Drenthe

In Drenthe neemt het aantal inwoners de komende jaren vrijwel overal af, maar het aantal huishoudens stijgt. Extra obstakel voor de provincie is de toenemende vergrijzing. Deze ligt een stuk hoger dan het landelijke gemiddelde. Dat vraagt om aanpassingsvermogen. Er liggen wat dat betreft grote kansen voor gebiedsontwikkeling en voor bestaande bouw.

Omdat we al jaren bouwen en ontwikkelen in Drenthe weten wij als geen ander hoe we met deze kansen om kunnen gaan. Dat doen we met project- en gebiedsontwikkeling en met bouw, renovatie en transformatie. Maar ook met vastgoedbeheer. Door antwoord te geven op een breed vraagstuk dragen we ons steentje bij voor een leefbare provincie.

Projectontwikkeling & gebiedsontwikkeling in Drenthe

Drenthe is qua inwoneraantal een van de kleinste provicies. Dit zie je terug in woningbouw.

Percentueel gezien wonen er meer ouderen dan op andere plekken. Die meestal niet in toekomstbestendige woningen wonen. Daarbij zijn er geen grote steden echter wel veel kleine dorpjes en natuurgebieden. Dit bij elkaar opgeteld zorgt voor een aantal uitdagingen.

In Drenthe is behoefte aan voldoende voorzieningen in de buurt. Inwoners van Drenthe willen toegang hebben tot zorg, kinderopvang en scholen zonder ver te hoeven reizen.

In Drenthe is behoefte aan betaalbare woningen. Met name woningen voor starters en jonge gezinnen. Woningcorporaties en marktpartijen willen graag tot en met 2030 28.500 woningen realiseren. Van Wijnen heeft met Woonpart Diepstroeten 400 woningen gerealiseerd in Assen.

Naast wonen is Drenthe perfect voor recreatie. Voor Landal Aelderholt ontwikkelt Van Wijnen een forse uitbreiding van het park. Er worden zestig comfortabele, luxe en duurzame vakantiewoningen gebouwd.

Onze ontwikkelprojecten in de provincie

Bouwen in Drenthe. Van woningbouw tot utiliteitsbouw

De toename van eenpersoonshuishoudens is een trend die de vraag naar woningen doet toenemen. Omdat de gemiddelde inkomens in Drenthe lager liggen dan het landelijke gemiddelde is er met name vraag naar betaalbare woningen. Dit geldt voor zowel de regio Zuidwest-Drenthe als Zuidoost-Drenthe. Toch zie je een verschil in beide gebieden. In het Zuidwesten zie je een groei in de vraag naar woningen, waar je in het Zuidoosten een krimp ziet.

Regionale verschillen vragen om een regionale aanpak. Met onze kennis van de provincie weten we waar de behoeftes van opdrachtgevers liggen. Dat zie je terug in de projecten die we al hebben opgeleverd.

Onze bouwprojecten in de provincie

Transformeren en renoveren in Drenthe

Omdat Drenthe kampt met een relatief ‘oude’ woningvoorraad staan verduurzamen en renoveren van bestaande woningen hoog op de agenda. Ook liggen er vanwege leegstaande kantoorpanden en winkels nog kansen voor het transformeren van zakelijke gebouwen naar woonruimten. Dat zie je met name in stedelijke gebieden zoals Emmen.

Verbetering van woningen heeft effect op de sociale problematiek in bepaalde wijken. Ook vervanging of transformatie van leegstaande ‘grote’ woningen kan bijdragen aan de leefbaarheid van gemeenten. Door ‘oudere’ woningen te transformeren tot goedkope koopwoningen, sluit de voorraad zowel aan op de woningmarkt en draagt het bij aan zowel de verduurzamingsopgave en leefbaarheidsopgave. Wij helpen graag bij de invulling.

Onze renovatie en transformatieprojecten in de provincie

Bouwen, ontwikkelen transformeren en renoveren met Van Wijnen

Drenthe is een prachtige provincie. Met veel ruimte, uitgestrekte natuurgebieden. En met betrokken dorpskernen en pittoreske stadjes zoals Meppel en Hoogeveen. Wij werken al jaren in deze bijzondere provincie en kennen de omgeving door en door. Wil je met ons samenwerken om samen te bouwen of te ontwikkelen? Neem dat contact op met een van de onderstaande vestigingen. Heb je vragen over vastgoedbeheer? Kijk dan onderaan de pagina voor de gegevens van ons Vastgoedbeheer kantoor Noord.

Van Wijnen Groningen

Van Wijnen Groningen

Engineering Emmen

Vastgoedbeheer in Drenthe

Binnen de provincie Drenthe staan wij klaar om gebouwen te beheren en te onderhouden. Dat doen we gepland en ongepland onder andere in woningen, op kantoren, in winkels en bij zorgorganisaties. Goede communicatie met bewoners en gebruikers van een gebouw vinden wij vanzelfsprekend. We werken met een groot aantal vertrouwde partners, zowel regionaal als landelijk. Door onze kennis van de regio en jarenlange ervaring kunnen wij u volledig ontzorgen. Hoewel onze basis ligt in technisch beheer, hebben we veel klanten waarvoor wij het complete facilitaire beheer uit handen nemen. Van installatie en brandveiligheid tot schoonmaak en pandbeheer. Onderstaand een aantal van onze projecten.

Onze vastgoedbeheer Projecten in de provincie

Vastgoedbeheer laten verzorgen door Van Wijnen

Wij verzorgen vastgoedbeheer en vastgoedmanagement voor het Noorden van het land. Dat doen we vanuit ons regiokantoor in Heerenveen, op nog geen half uur rijden van de grens van Drenthe. Door onze krachten regionaal te bundelen kunnen wij een breder gebied bedienen. Wat we bijvoorbeeld leren in Friesland of Groningen, nemen we mee naar Drenthe. Dat zorgt voor de meest efficiënte samenwerking.

Adres

Wetterwille 31

Heerenveen 8447 GB

Communicatie

0513-438300 vastgoedbeheer.noord@vanwijnen.nl