Sloop en nieuwbouw Het Palet Alkmaar

Wonen

Ontwikkelen

Alkmaar

Heerhugowaard

Noord-Holland

Rol
Ontwikkelen en bouwen
Aantal appartementen
146
Architect
BBHD Architecten
Verhuurder
Credit Linked Beheer

Drie appartementengebouwen in een groene oase

Aan de groene westkant van Alkmaar verrijzen drie appartementencomplexen met in totaal 146 duurzame, gasloze appartementen. Waar vroeger een bedrijfsindustrieterrein was, komt nu een woonomgeving in een groene oase.

Aan de Picassolaan in Alkmaar ontwikkelt Van Wijnen in samenwerking met Terra Projectmanagement het nieuwbouwproject Het Palet. De sloop van het vorige pand, het Koninklijke Ahrend gebouw, startte in september 2022 door Markus BV en in februari 2023 is Van Wijnen Heerhugowaard met de bouw van de drie appartementengebouwen begonnen.

Variatie aan woningen

De drie appartementengebouwen, met een hoogte van 25 meter, zijn geschikt voor starters, een- en tweepersoonshuishoudens. Die variatie vind je terug in de verschillende typen appartementen: koop, sociale koop en midden-huur. De appartementen hebben een woonoppervlak van 49 tot 99 vierkante meter en een eigen terras of balkon.

Arjen Oosting

Directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost

“Onze missie is samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. In Alkmaar laten we zien hoe je als ontwikkelaar écht het verschil maakt op de schaarse woningmarkt. We voegen woningen toe die betaalbaar zijn voor iedereen.”

Betaalbaar wonen

Van Wijnen definieert koopwoningen als betaalbaar wanneer ze een verkoopprijs hebben tot 355.000 v.o.n. (NHG). In totaal komen er 74 koopappartementen van Het Palet in Alkmaar en hiervan zijn er in ieder geval 60 betaalbaar. Daarvan zijn 48 appartementen sociale-koopappartementen met een verkoopprijs van 254.900. De sociale-koopappartementen hebben een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding, waardoor de woningzoekenden – voor wie deze appartementen bedoeld zijn – niet achter het net vissen.

Manou en Bouke vinden hun thuis in Het Palet

Als starters hebben Manou en Bouke na lang zoeken eindelijk hun droomwoning gevonden aan de Picassolaan in Alkmaar. In hun zoektocht naar een woning stelden ze een duidelijke prioriteit: betaalbaarheid. Manou en Bouke waren blij toen ze hoorden dat ze voor een appartement waren ingeloot. Ze kunnen niet wachten om te verhuizen en om samen hun toekomst op te bouwen.

Nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal van Manou en Bouke? Lees dan hier het hele verhaal.

Groene en duurzame ontwikkeling

Het spreekt voor zich dat er wordt gebouwd volgens de energiezuinige BENG eisen. Duurzame en milieuvriendelijke oplossingen worden geïncorporeerd, zoals vloerverwarming en –koeling met behulp van warmte- en koude-opslag (WKO). Verder wordt er zo veel mogelijk gestreefd naar circulair bouwen. Het gemeenschappelijk dakterras ligt boven op de aanbouw waarin de duurzame energie-installatie zich bevindt. Ook komt er een overdekte parkeerruimte onder het gebouw.

Natuurinclusief bouwen

Het Palet staat straks tussen brede groenstroken en water. Een nieuwe groenstrook vormt een ecologische verbinding tussen de Hoevervaart, het gebouw en het aangrenzende parkachtige terrein.

Sjoerd Pronk

Vestigingsdirecteur Van Wijnen

“We maken duurzaam en natuurinclusief wonen voor zoveel mogelijk mensen haalbaar”

Drie iconische woongebouwen in een groene oase

In het ontwerp van Het Palet is alles meegenomen: de landschapsinrichting, de verbinding met de groene omgeving en natuurlijk het wonen in de appartementen gebouwen zelf. ‘’Om in schilderstermen te spreken: Het Palet is een prachtig drieluik geworden,’’ aldus architect Ton van ’t Hoff van BBHD Architecten.

Om de architectuur minder massaal te maken, wordt veel variatie aangebracht in het ontwerp van de woongebouwen. Van ’t Hoff: ‘’Dat zit ‘m in verschillen in gevelritmiek en bouwhoogte. Elk woongebouw is opgedeeld in kleinere bouwblokken met verschillende hoogtes. Elk blokje heeft zijn eigen gevelindeling en kleurstelling; toch zie je duidelijk dat ze familie van elkaar zijn.’’
Voeg daarbij nog de transparant vormgegeven entrees en niet te vergeten de groene aankleding met klimplanten van de gevels die grenzen aan het binnengebied.

Bouw Het Palet is in volle gang

In februari 2023 is de bouw gestart van Het Palet in Alkmaar. Dit moment werd feestelijk gevierd in aanwezigheid van de kopers, de verhuurder Credit Linked Beheer en wethouder Van Itersen Scholten.

Meer weten over sloop en nieuwbouw?

Neem contact op met vestigingsdirecteur Sjoerd Pronk

Nieuws over Het Palet in Alkmaar

Start bouw Het Palet in Alkmaar

In aanwezigheid van wethouder Gijsbert van Iterson Scholten van de gemeente Alkmaar en Arjen Oosting, directeur projectontwikkeling Van Wijnen Noord,…

Lees verder

Kijkdag Het Palet Alkmaar

Op 17 april werd er voor toekomstige bewoners van Het Palet aan de Picassolaan in Alkmaar een kijkdag georganiseerd. Op…

Lees verder

We tekenden de intentieovereenkomst met Credit Linked Beheer voor de aankoop van 65 appartementen in Alkmaar

Afgelopen week hebben Credit Linked Beheer namens een van haar fondsen en wij de intentieovereenkomst getekend voor de aankoop van…

Lees verder