De ontwikkel-, beheer- en bouwuitdagingen in Overijssel

De provincie Overijssel staat voor een bijzondere uitdaging. Stedelijke groei vanuit de Randstad, verduurzamingsprojecten en het creëren van leefbare en vitale dorpen in landelijke gebieden. De komende jaren zijn cruciaal om het verschil te maken. Bij Van Wijnen herkennen we dat. Onze vestigingen liggen verspreid door Overijssel. Dat heeft als grote voordeel dat wij de provincie kennen. De bewoners, de makers en de opdrachtgevers.  

In de provincie moeten er zo’n 60.000 woningen worden bijgebouwd. Ook grootschalige gebiedsontwikkelingen of spoorzones staan in de planning. Daarnaast is er ook veel aandacht voor circulair en natuurinclusief bouwen. 

Door de verbinding te zoeken, ondersteunen wij bij provinciale vraagstukken. Dat doen we met project- en gebiedsontwikkeling en door te bouwen, te renoveren en te transformeren. Maar ook met vastgoedbeheer. Door in de gehele bouwcirkel aanwezig te zijn dragen wij ons steentje bij aan een leefbare provincie.

Project- & gebiedsontwikkeling in Overijssel

Alle partners die in Overijssel betrokken zijn bij bouw- en ontwikkelopgaven, hebben gezamenlijk een aanpak ontwikkeld die werkt: De Overijsselse Aanpak. Ook Van Wijnen is hiermee bekend. Wij zitten regelmatig in een vroeg stadium aan tafel met gemeenten, gebiedsontwikkelaars en andere marktpartijen. Om zo samen tot een oplossing te komen die werkt voor de provincie, stad of het dorp. 

Onze ontwikkelprojecten in de provincie

Bouwen in Overijssel. Van woningbouw tot utiliteitsbouw

De druk op de Overijsselse woningmarkt is hoog. Het is hard nodig dat er de komende jaren veel nieuwe woningen worden gebouwd. In gemeenten zoals Zwolle en Deventer zie je een stijgende groep bewoners die vanuit de randstad naar de provincie trekken. In Twente zoekt men juist naar een toekomstbestendig woningmarkt. Een markt die voor iedereen toegankelijk en duurzaam is, maar vooral klaar is voor de toekomst. Met leefbare en bereikbare dorpskernen.  

Elke regio heeft z’n eigen uitdagingen. Met de inzet van onze lokale kennis, weten we bij Van Wijnen waar de behoeftes van jou als opdrachtgever liggen. Dat vertaalt zich naar bijzondere samenwerkingen en projecten.    

Onze bouwprojecten in de provincie

Transformeren en renoveren in Overijssel

Binnen de bestaande bouw zijn twee belangrijke trends te onderscheiden: het verduurzamen van gebouwen en transformaties. Regio’s in Overijssel geven aan dat inbreiding voor uitbreiding gaat, in het bijzonder Noord-Overijssel. De nadruk ligt op binnenstedelijk bouwen en het transformeren van leegstaande panden naar woningen. Daarnaast is een groot deel van de woningen technisch en energetisch verouderd. De totale voorraad past niet meer goed bij de toekomstige vraag en er liggen in veel dorpen en wijken opgaven op het gebied van leefbaarheid, energietransitie en klimaatadaptatie. Wij zien voldoende mogelijkheden om de provincie te verduurzamen met renovatie en transformatie. 

Onze renovatie en transformatieprojecten in de provincie

Bouwen, ontwikkelen transformeren en renoveren met Van Wijnen 

Met vestigingen in Zwolle, Eibergen en Deventer hebben we een groot bereik in Overijssel. Wij kennen de provincie. Van stedelijke gebieden in West-Overijssel, tot aan de oostelijke grensregio’s zoals Twente. Onze leveranciers, klanten en collega’s komen allemaal uit de provincie en spreken dezelfde taal. Dat communiceert een stuk prettiger. Benieuwd hoe wij kunnen helpen? Neem zeker contact op met een van onze lokale bouw- en ontwikkel vestigingen.

Van Wijnen Zwolle

Van Wijnen Eibergen

Van Wijnen Deventer

Vastgoedbeheer in Overijssel

Binnen de provincie Overijssel staan wij klaar om gebouwen te beheren en te onderhouden. Dat doen we gepland en ongepland onder andere in woningen, op kantoren, in winkels en bij zorgorganisaties. Goede communicatie met bewoners en gebruikers van een gebouw vinden wij vanzelfsprekend.  We werken met een groot aantal vertrouwde partners, zowel regionaal als landelijk. Door onze kennis van de regio en jarenlange ervaring kunnen wij u volledig ontzorgen. Hoewel onze basis ligt in technisch beheer, hebben we veel klanten waarvoor wij het complete facilitaire beheer uit handen nemen. Van installatie en brandveiligheid tot schoonmaak en pandbeheer.

Onze vastgoedbeheer projecten in de provincie

Vastgoedbeheer laten verzorgen door Van Wijnen

Vastgoedbeheer voor Overijssel, verzorgen wij vanuit ons regiokantoor in Deventer. Zo’n centrale plek zorgt wat ons betreft voor een efficiënte samenwerking. Neem voor vragen contact op met onze collega’s van Vastgoedbeheer Oost. 

Adres

Rigastraat 18

Deventer 7418 EW

Communicatie

0570-787520 vastgoedbeheer.oost@vanwijnen.nl