De ontwikkel-, beheer- en bouwuitdagingen in Groningen

In de provincie Groningen is er onderscheid te maken tussen de stad Groningen en dorpen in de provincie. In ‘de Stad’ is er sprake van een krappe vastgoedmarkt met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. De stad heeft een sterke aantrekkingskracht en groeit nog steeds hard. In de dorpen spelen hele andere uitdagingen zoals de energietransitie, krimp en verandering van de bevolkingssamenstelling. Denk ook aan het versterken van bestaande woningen en gebouwen naar aanleiding van aardbevingsschade. En het aardbevingsbestendig bouwen van nieuwe woningen, scholen en ziekenhuizen.

Er is oog voor de groeiende groep (zorgbehoevende) ouderen in Groningen. Met hen en de woningcorporaties wordt gezocht naar oplossingen die ook de doorstroming kunnen bevorderen. Daarnaast focust de stad zich op een groeiende groep kwetsbare bewoners en hun woonbehoefte.

Vanuit de vestiging van Van Wijnen Groningen herkennen we deze uitdagingen. We zijn lokaal bekend en kennen de vragen en behoeften die in de provincie spelen.

Project- & gebiedsontwikkeling in Groningen

In Nederland is een tekort aan woningen, ook in de provincie Groningen. Woningcorporaties en marktpartijen willen graag tot en met 2030 28.500 woningen realiseren. Met name rondom de stad Groningen zijn er projectontwikkelingen. Meerstad, een nieuw woongebied van meer dan 2500 hectare, is hier een voorbeeld van. Ook zijn er kleinere ontwikkelgebieden in de dorpen ten zuiden van Groningen, zoals Haren en Paterswolde.

In Groningen speelt wat betreft gebiedsontwikkeling in de dorpen dat er sterk wordt gekeken naar het leefbaar houden van dorpen.

Onze ontwikkelprojecten in de provincie

Bouwen in Groningen. Van woningbouw tot utiliteitsbouw

In Groningen moeten de woningen toekomstbestendig zijn. Daarnaast moet de omgeving bij de behoeftes en demografische ontwikkelingen van de Groningers passen. Zo is er in de stad Groningen veel vraag naar jongerenwoningen, omdat daar veel studenten wonen. Daarnaast is er veel vraag naar scholen in de stad.

In de dorpen van Groningen speelt leefbaarheid een misschien nog wel grotere rol. Het is belangrijk dat het wonen en leven in dorpen aantrekkelijk blijft. Met genoeg voorzieningen, zoals scholen en sportverenigingen. Ook blijft er een vraag naar woningen voor zowel gezinnen als ouderen. Hieronder staan een paar voorbeelden van projecten in de provincie.

Onze bouwprojecten in de provincie

Transformeren en renoveren in Groningen

Er zijn twee belangrijke trends in de woningbouw: het verduurzamen van woningen en woningtransformaties. Een groot deel van de woningvoorraad, vooral in Oost en Noord Groningen is verouderd. Dit geldt zowel voor particuliere huiseigenaren als woningstichtingen. Veel woningcorporaties richten zich op het verduurzamen van bestaande woningen, een zuiniger energieverbruik en CO2-reductie. Dit geldt ook voor de studentenhuisvesting in de stad. In de provincie speelt het aardbevingsbestendig maken en het herstellen van schade aan bestaande corporatiewoningen.

Onze renovatie en transformatieprojecten in de provincie

Bouwen, ontwikkelen transformeren en renoveren met Van Wijnen

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze vestiging in Groningen. Onze vestiging voor Vastgoedbeheer kantoor Noord vind je onderaan de pagina.

Adres

Kieler Bocht 19

Groningen 9723 JA

Communicatie

050-750 22 00 groningen@vanwijnen.nl

Vastgoedbeheer in Groningen

Binnen de regio Groningen staan wij klaar om uw gebouwen te beheren en te onderhouden. Dat doen we gepland en ongepland onder andere in woningen, op kantoren, in winkels en bij zorgorganisaties. Goede communicatie met bewoners en gebruikers van een gebouw vinden wij vanzelfsprekend. We werken met een groot aantal vertrouwde partners, zowel regionaal als landelijk. Door onze kennis van de regio en jarenlange ervaring kunnen wij u volledig ontzorgen. Hoewel onze basis ligt in technisch beheer, hebben we veel klanten waarvoor wij het complete facilitaire beheer uit handen nemen. Van installatie en brandveiligheid tot schoonmaak en pandbeheer. Hieronder ziet u een aantal van onze projecten.

Onze vastgoedbeheer projecten in de provincie

Vastgoedbeheer laten verzorgen door Van Wijnen

Wij verzorgen vastgoedbeheer en vastgoedmanagement voor het Noorden van het land. Dat doen we vanuit ons regiokantoor in Heerenveen, op nog geen half uur rijden van de grens van Drenthe. Door onze krachten regionaal te bundelen kunnen wij een breder gebied bedienen. Wat we bijvoorbeeld leren in Friesland of Groningen, nemen we mee naar Drenthe. Dat zorgt voor de meest efficiënte samenwerking. Neem voor vragen contact op met onze collega’s van Vastgoedbeheer Noord.

Adres

Wetterwille 31

Heerenveen 8447 GB

Communicatie

0513-438300 vastgoedbeheer.noord@vanwijnen.nl